Traffipax büntetési tételek, táblázat 2016 – Itt a lista – ezekért a szabálysértésekért büntet az új traffipax! Ennyit fogsz fizetni….

Traffipax büntetési tételek, táblázat 2016 – Itt a lista – ezekért a szabálysértésekért büntet az új traffipax!

A vadiúj VÉDA traffipaxok felszerelése már országszerte befejeződött, kikerült az összes telepített, fix traffipax az utakra!Természetesen a fix traffipaxok mellett lesznek változó helyű, mozgó traffipaxok is, melyektől óvakodjunk! A traffipaxokat már felszerelték, de még nem kapcsolták be rajtuk az összes funkciót, egyelőre csak sebességet mérnek, de hamarosan teljes gőzzel nekiállnak dolgozni és szinte minden szabálytalanságot észlelni fognak! Szinte minden szabálytalanságot rögzíteni fognak, azt is ha lejárt a műszaki érvényessége vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása az autónak, emellett rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását. Traffipax büntetések - kamerák helye 2016


Autósok figyelem- minden a helyén van, már csak élesítésre várnak az új szuperkamerák!

720 millióért vásároltak készüléket, darabonként 5,7 millió forintért. Cikkünkben megtalálod a tejes listát, arról, hogy milyen szabálytalanságokat rögzítenek az új traffipaxok!

Tavaly év végéig összesen 720 millió forint értékben vásárolt a rendőrség újfajta sebesség-ellenőrző berendezéseket, melyek azonban nem csak a gyorshajtás regisztrálására, számos egyéb szabályszegés kiszűrésére is alkalmasak lesznek.A készülékek hitelesítése már megtörtént, jelenleg folyik a tesztelésük és hamarosan bevetésre készen állnak.

Kezdhetnek rettegni a sofőrök, ugyanis a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) egységek nagyfelbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.A jövő év elejére minden kritikus csomóponton ott lesznek ezek a mindent tudó traffipaxok, így semmilyen szabálytalanság nem maradhat büntetlenül!

Itt a lista :

gyorshajtás

tilos jelzésen (piros lámpán, sárga lámpán, vasúti átjárón) áthajtás

záróvonal átlépése

buszsáv használata

kötelező haladási iránnyal szembeni közlekedés

ha nincs használva a biztonsági öv

ha lejárt műszaki

ha nincs érvényes kötelező biztosítás

ha körözött a kocsi.

A KKEP-k automatikus rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat. Amúgy nemcsak bírságolásra lesznek alkalmasak, hanem járműkategóriánkénti forgalomszámlálásra is, és nagyfelbontású kamerájukkal állítólag még a be nem kapcsolt biztonsági öv vagy a kézben tartott mobiltelefon felismerésére is.

Állítólag nem csak a szabálysértések felismerése, a bírságolás is automatikus lesz, az eddigi információk alapján emberi kéz ki nem tudja majd venni a felvételeket a gépből.

Hol mérnek ? Itt megtalálod a kamerák helyét, itt mérnek

Mennyi büntetést fogok fizetni? Itt vannak a büntetési tételek is

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

Leave a comment

error: Tartalom védett !!