SOK PÉNZT KAPHAT HA CSALÁDI HÁZA VAN – ITT A DÁTUM!!! OTTHON MELEGE 2016

SOK PÉNZT KAPHAT HA CSALÁDI HÁZA VAN – ITT A DÁTUM!!! OTTHON MELEGE 2016

Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. A vissza nem térítendő támogatás aránya összetettségtől függően le- és felfelé is eltér majd az átlagos 50 százaléktól. családi ház felújítás pályázat 2016-2017

Júliusban kezdődik a családi házak vissza nem térítendő energiahatékonysági támogatásainak pályáztatása – tudta meg a Népszabadság. Ezt követően egymás utáni munkanapokon az ország hét térségében lehet majd beadni a jelentkezést elektronikusan. Mint azt korábban ­Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár lapunknak elmondta, ezúttal a korábbiaknál összetettebb felújítások állami támogatása a cél.

Úgy tudjuk, a vissza nem térítendő támogatás aránya attól függ majd, hogy a tulajdonos hány fajta energiahatékonysági beruházásra vállal kötelezettséget. Ilyen lehet a szigetelés, a fűtésfelújítás és a megújuló energiák hasznosítása. Az átlagos támogatási arány továbbra is ötven százalék körüli lesz. Ez ugyanakkor a bevállalt beruházásoktól – azaz az energiafogyasztás-csökkenés várható mértékétől – függően felfelé és lefelé is változhat.

A nemzeti fejlesztési tárca április 6-án, a Construmán jelenti be a program részleteit. A bejelentés és a pályázatindulás közötti időszak ugyanakkor komoly feladatok elé állítja a jelentkezni vágyókat. Úgy tudjuk, a tárca a hivatalos nyitány után röviddel közzéteszi a részletes feltételeket. Így például azt is, hogy az adott típusú felújításokért vagy berendezésért a kivitelező, illetve az eladó legfeljebb mennyit kérhet. Új elem, hogy ezek ismeretében a tulajdonosnak még a jelentkezés előtt le kell szerződnie a beruházásra. Így a pályázatot már az előírásos tarifáknak megfelelő feltételes szerződésekkel együtt kell beadni. Ezzel a kiírók szerint a lehető legkisebbre szorítható le a téves beadványok aránya. Ráadásul a korábbiakhoz hasonlóan most sem kizárt, hogy a később beadott, a keretből már kifutó, de szabályos pályázatokat tartalék listára helyezzék, és ha később új pénz áll a házhoz, e kört is befogadják.

A keretről annyit tudni, hogy az bizonyosan meghaladja az eddigieket. Ebből az következik, hogy több milliárd forintra számíthatunk. Mivel azonban Magyarországon a 2,5 millió családi ház 90 százaléka felújításra szorul, beadáskor ismételten hosszú forgalmi dugók alakulhatnak ki a befogadásig vezető elektronikus szupersztrádán. Így a korábbi tapasztalatoknak megfelelően a keretek ezúttal is órák alatt kifogyhatnak.

A nemzeti fejlesztési tárca mindezzel, ha kimondatlanul is, de ellenáll a Miniszterelnökség tavaly kinyilvánított alapvetésének, miszerint a lakosság energiahatékonysági felújításaira nem jár „ingyenpénz”.

E stratégiaváltásnak egyelőre a lakosság számára 2020-ig elkülönített közel százmilliárd forint vissza nem térítendő EU-támogatás esett áldozatul. Ezt a nagyságrendet a mostani családi házas program biztosan nem éri el: annak forrásául hivatalosan az ország szén-dioxid-kvótabevételei szolgálnak, esetleg némi közpénzzel megfejelve. Ez a keret rendkívül szűkös: az ország éves kvótabevétele tízmilliárd forint alatt várható, aminek felét az elektronikus autózás elterjesztésére kell költeni – tudtuk meg Szalai Gabriellától, a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. munkatársától.

Holott úgy tudjuk, a szaktárca az év során folytatná a pályáztatást. Az viszont még kérdés, miből. Az illetékes nemzeti fejlesztési tárca az ügy kapcsán legutóbb annyit üzent lapunknak: az előkészítés a végéhez közeledik.

Kapcsolódó cikkünk : OTTHON MELEGE PROGRAM 2016

SZIGETELÉS PÁLYÁZAT CSALÁDI ÉS TÁRSAS HÁZAKRA

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019 - OMP - Otthon Melege Program 2019 - Minimálbér-2019 - Csok-2019 - Családi adókedvezmény 2019

42 Comments on "SOK PÉNZT KAPHAT HA CSALÁDI HÁZA VAN – ITT A DÁTUM!!! OTTHON MELEGE 2016"

 1. Szeretnem ezt a pàlyazatot meg kapni ablak cserére!

 2. Szeretnék pályázatot be adni ablak csrére.

 3. Jó napot!

  Ablakcserére szeretnék pályázatot beadni!

  Tudnának ebben segíteni?

  Tisztelettel: Fodor Ágnes

 4. Jó napot!

  Több energiahatékonysági beruházást is szeretnék megvalósítani (szigetelés, fűtésfelújítás), ezekhez szeretnék pályázatot beadni. Érdeklődöm, hogy tudnak-e bővebb információt küldeni a pályázatról?

  Köszönettel: Bálint Anna

 5. Ablak cserére vagy lakàs fel ujitàsra szeretnék pàjàzatot be adni tudna valaki segiteni köszönöm faragónné

 6. Üdvözlöm! Fűtés és lakás szigetelés korszerűsítésére szeretnénk pályázatot beadni.Lehetne kérni ezekről bővebb felvilágosítást .Köszönöm Petrik Istvànné

 7. Érdeklődnék,hogy osztott közös tulajdonú ikerházra megtudom-e igényelni.?

  Köszönöm:Katali.

 8. Szeretnénk nyílászárókat cserélni és fűtést korszerűsíteni!Ebben kérném a segítségüket!Köszönöm!

 9. Ablakcserére és fűtéskorszerűsítésre szeretnék pályázatot beadni!

 10. Szeretnék fütéskorszerűsétesre szigetelésre és nyílàszàró cserére pàlyàzatot beadni. Szetetném tudni hogy mik a feltételek Köszönöm

 11. Üdvözlöm! Lakásszigetelésre szeretnék pályázatot beadni, kérem a segitségét,mert idős asszony vagyok.
  Köszönettel: Horváth Istvánné

 12. Üdv.
  Pályázattal kapcsolatosan szeretnék információkat kérni…
  Családi ház szigetelése, fűtés korszerűsítése, nyílászárók cseréjével kapcsolatosan is.
  Köszönettel: T.L.

 13. Szeretnék kérni részletes tájékoztatást.Hőszigetelésre szeretnék pályázatot beadni.Milyen dokumentumokat kell beszerezni?
  Köszönettel

  Várnai Ágnes

  • Családi ház külső szigetelésére szeretnék pályázni az “Otthon Melege” program keretén belül. Kérem szives tájékoztatást, hol lehet letölteni a szükséges dokumentumokat.
   Köszönettel
   Székelyföldi Zoltán

 14. Családi ház szigetelésére,nyílászáró cserére,és fűtéskorszerűsítésre szeretnék pályázni. Szeretném tudni,milyen feltételek mellett és milyen adatok ismeretében kell a pályázatot elkészíteni? Válaszukat tisztelettel megköszönöm.

 15. Családi ház szigetelésére, ajtó, ablak cserére, tető szigetelésre szeretnék pályázni. Konkrét felvilágosítást szeretnék ezzel kapcsolatban. Hol kell beadni a pályázatot, milyen dokumentumok kellenek hozzá,kivel kell szerződést kötni, mikor lehet pályázni,stb.
  Nem egyértelmű a megfogalmazás, illetve nincs konkrét felvilágosítás.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel Murai Katalin

 16. SZeretnék érdeklődni hogy afelujitási pályázatot hogyan készitsük el és hova küldjük válaszukat köszönöm János

 17. Tíz éve hibátlanul működő cirkófűtéses családi házban le kellett a parapetes kazánt szerelni, mert a hordozó falazat statikai megerősítő munkálatai ezt szükségessé tették. A falazat megerősítése megtörtént és aktuális lenne a rendszer üzembe helyezése. Az energetikai szempontok figyelembe vételével akár le is cserélném a meglévő kazánt olyan kondenzációs kazánra amelyhez alternatív kiegészítést lehet hozzáépíttetni. Pályázattal vagy anélkül is érdekel az átalakítás, családi házról van szó a Tisza-tó régióban.

 18. Családi ház ablak cserére, és napkorrektor szerelésre szeretnék pályázni. Ezekhez szükséges dokumentumokat hol kell beszerezni, hol kell a pályázati anyagot kitölteni, kivel kell szerződést kötni stb.. Pontos leírást kérek ezzel kapcsolatban.
  Válaszukat előre is köszönöm.

 19. Szeretnénk a pályázatról többet megtudni.Milyen dokumentumok szükségesek, és hova kellene ezt benyújtani?
  Mi hőszigetelés és nyílászáró cserére szeretnénk pályázni.
  Válaszukat előre is köszönjük.

 20. Régebbi családi házunk fűtése korszerűtlen, télen nagyon hideg a lakás, nincs szigetelés, a nyílászárók egy részét már cseréltük de a többi még huzatos. nem tudunk mindent saját pénzből megoldani, két gyermeket nevelünk, a kisebbik autista.
  Nagyon várom válaszukat hogy hol kellene elkezdeni a pályázatot, minél előbb mert nem szeretnénk lemaradni. Előre is köszönöm. Molnárné

 21. Jó napot!Elsősorban ablak ajtó csere pályázatot szeretnék igényleni,vagy esetleg kűlső szigetelésre!Mi ennek a menete?Kérem mihamarabbi visszajelzésüket!

 22. Régi nyílás záróink vannak,szeretnék érdeklődni hol lehet elkezdeni a pályazatot és mennyi önrész kell?Nem szeretnék lemaradni róla.Előre is köszönöm Bolobásné

 23. Szeretnék több információt,hogy milyen papirok kellenének szigetelésre és fűtés korszerűsítésre.

 24. Szeretnék igényelni: gázkazánra házszigetelésre,pályázatot.Tudna nekem valaki segiteni???Mennyi önrész kelll?Mennyi időre adják?

 25. Ajtó ablak csere és szigetelésre szeretnék pályázni ! Köszönettel !

 26. Érdeklődnék,hogy hol lehet letölteni és hová lehet küldeni az otthon melege,családi ház korszerűsítésére a pályázatot.
  válaszát köszönöm.
  Szemcsákné

 27. Ablak és családi ház szigetelésére szeretnék pályázni. Mik a feltételek? A pályázattal kapcsolatban szeretnék információt kérni. Köszönöm válaszát. Lénárdné

 28. Mi központi fűtésre szeretnénk igényelni!Kályhákkal fűzűnk ès szeretnénk bekötni a központit!Hova lehet beadni a pályázatot

 29. Szeretnék érdeklődni,hol lehet letölteni az Otthon melege családiház korszerűsítésére a pályázatot és milyen feltételeknek kell megfelelni? Kérném szíves segítségét! köszönettel Erika

 30. Nyílászárók cseréjére szeretnék pályázni. Köszönettel várom az infókat a kezdéshez.

 31. Szeretnem megkerdezni hogy lehet palyazni a futest szeretnem megpalyazni es nyilaszarokat szeretnek kicsereltetni?

 32. Üdvözlöm! Érdeklődnék hogyan lehet pályázni! Kérem küldjenek pályázati anyagot számomra! Köszönöm!

 33. Üdvözlöm!Fűtés korszerűsítést szeretnénk,az ehhez kapcsolódó pályázati anyagot sziveskedjék elküldeni!Köszönöm!

 34. Jó estét szeretnék pályázatot be adni ablak és ajtó hőszigetelésre előre is köszönöm! Otthon meleg 2016 program!
  Válaszát Oláh Norbertné

 35. Üdvözlöm !
  Családi kertes házamat szeretném e program keretébe korszerűsíteni, segítséget szeretnék kérni mivel nem találom a lehetőséget a pályázat kitöltéséhez, beadásához, merre találom !?

  Segítségüket köszönve !

  Üdvözlettel: Deák József

 36. Segítséget kérnék, hogy kell elektronikusan pályázatot beadni családi ház szigetelés, ill. nyílás záró cserére.

 37. Szeretnék segítséget kérni hogyan tudom megpályázni ezt a programot nyílászárók cseréje fűtés korszerűsítésére ! Hol kell regisztrálni mi a folyamata ! Köszönöm

Leave a comment

error: Tartalom védett !!