Nyugdíjkorhatár táblázat 2018 : 30 évesen elmenni nyugdíjba? Nem lehetetlen

Nyugdíjkorhatár táblázat 2018 : 30 évesen elmenni nyugdíjba? Nem lehetetlen

Sokan álmodoznak arról, hogy nem várnak 60-70 éves korukig, hanem már korán nyugdíjba vonulnak. Elsőre ugyan lehetetlennek tűnik, azonban a valóságban egyáltalán nem kizárt, hogy már a harmincas éveinkben se kelljen dolgoznunk. Persze ez nem egyszerű, azonban négy család most elárulja a titkát, nekik hogyan sikerült korán otthagyni a munkahelyüket.

A nyugdíjas évekre szinte mindenki már jó előre készül, de van olyan is, aki nem szeretne 65 éves koráig várni azzal, hogy otthagyja a munkahelyét. Négy házaspár mondja el, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy akár mi is jóval a korhatár elérése előtt nyugdíjba mehessünk. Ugyan a fizetések Magyarországon jelentősen elmaradnak a nyugati országokétól, azonban az alapelvek betartásával akár mi is megvalósíthatjuk az ifjú nyugdíjas álmot.

Ne kövesd a birkanyájat!

Nem kizárt, hogy valaki már 31 évesen se dolgozzon, ahogyan ezt a kanadai Shen házaspár is tette, akik informatikusként dolgoztak korai nyugdíjazásuk előtt. Szerintük elég néhány alapszabályt betartani ahhoz, hogy fiatalon nyugdíjba mehessünk.

A költéseink folyamatos követése elengedhetetlen, de önmagában nem elég. Fontos ugyanis, hogy ne kövessünk más embereket a fogyasztói társadalom útján csak amiatt, mert “a nagykönyvben így van megírva”. Amikor a költéseinkről döntünk, akkor inkább a matematikára kell hagyatkozni, nem pedig az érzéseinkre – tanácsolja a mérnök házaspár.

Elégedj meg kevesebbel!

Persze nem Shenék az egyetlenek, akik korán nyugdíjazták magukat. Az amerikai Olsenék szintén a 30-as éveikben hagyták ott a munkát, pedig korábban iskolai tanárként dolgoztak, ők összesen 8 évet töltöttek munkával. Persze más módszerrel szereztek annyi pénzt, ami elég a nyugdíjas évekhez, ők ugyanis ingatlanbefektetésekkel érték el a kívánt összeget. Persze ebben segített nekik, hogy a pénzügyi válság miatt nagyon alacsonyra estek az árak, amikor vásárolni tudtak, majd később eladták a megvett ingatlanokat.

Persze emellett igen szorosra húzták a nadrágszíjat, a jövedelmük háromnegyedét tették félre és egy 40 négyzetméteres kis lakásban laktak. Az igazi titkuk az, hogy megelégedtek annyival, amennyijük van, és nem a pénzköltésben keresték a boldogságukat. A házaspár már attól is boldog, hogy együtt lehet a család, ezért nincs szükségük arra, hogy több pénzt költsenek, így nem is érezték azt, hogy bármiben hiányt szenvednek.

Hagyd a pénzedet dolgozni!

Informatikusként dolgozni igazán kifizetődő, ebben a szakmában az is előfordul, hogy valaki már 30 évesen, 10 évnyi munka után nyugdíjba megy. Így tettek az amerikai Adney-ék is, akik elég szépen kerestek a munkájukkal, mégis otthagyták azt.

Állításuk szerint ehhez az szükséges, hogy úgy gondoljuk a pénzre, mint befektetésre, nem pedig, mintha el kellene azt költeni. Lényeges, hogy minden egyes fenntartásra el nem költött fillért félretegyünk, így gyűjthető össze már fiatalon is a nyugdíjba vonuláshoz szükséges pénz. Ezt a tanácsot egyébként nem árt később is betartani, hiszen ha korán otthagytuk a munkát, akkor a nyugdíjas éveinkben megtakarított összegek is sokat tehetnek a későbbi életminőségünkhöz.

Tartsd magas a tervhez!

Nem mindenkinek sikerül már a 30-as éveiben nyugdíjba vonulni, azonban ha valaki alig 20 év munka után már nem dolgozik, az kiemelkedő sikernek mondható így is. Az brit Buckley-ék is így tettek 43 évesen, amikor otthagyták a munkájukat. A brit házaspárnak átlag körüli fizetése volt, így még az sem mondható, hogy ebből sikerült hatalmas vagyonra szert tenniük, amit annak köszönhetnek, hogy minden egyes költésüket papírra vetettek, és hosszú éveken keresztül pontosan vezették a kiadásaikat.

A hó végén megmaradt pénzt pedig minden esetben befektettek, amiből akkora vagyont tudtak felhalmozni, hogy mostanra már a megtakarításaik kamatából is meg tudnának élni. Ők viszont úgy döntöttek, hogy inkább utazgatnak, az erre fordított összeget viszont az utazóblogjuk bevételeiből fedezik.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019 - OMP - Otthon Melege Program 2019 - Minimálbér-2019 - Csok-2019 - Családi adókedvezmény 2019

Be the first to comment on "Nyugdíjkorhatár táblázat 2018 : 30 évesen elmenni nyugdíjba? Nem lehetetlen"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!