Mostantól bárki megkaphatja a CSOK-ot >>> könnyítettek a feltételeken – CSOK FELTÉTELEI 2017

Mostantól bárki megkaphatja a CSOK-ot >>> könnyítettek a feltételeken – CSOK FELTÉTELEI 2017

Mindenki megkapja a CSOK-OT? Óriási pénzszórásba kezd a kormány! Csok 2016 - változtak az új szocpol csok feltételei

Jövőre 211 milliárd forintot szán a kormány a családi otthonteremtési kedvezményre.

Egyre nagyobb az érdeklődés az otthonteremtési támogatások, így a tavaly július óta igényelhető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, ezért a kabinet a jövő évi büdzsében 211 milliárd forintot ( az idei kétszeresét) különített el erre a célra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság – és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön.

30 ezernél többen kérték az állam csok-ját

Az államtitkár elmondta: az otthonteremtési támogatások tavaly júliusi bevezetésétől idén szeptember végéig 30 ezernél is több család igényelt csokot, 67,3 milliárd forint értékben. Ez alatt az időszak alatt a folyósított kamattámogatott hitelek összege elérte az 54,4 milliárd, míg az áfa-visszatérítéseké a 15,6 milliárd forintot.

A kormány elkötelezett a program folytatásában, ezért különített el a jövő évi költségvetésben 211 milliárd forintot a családok otthonteremtésének könnyítésére – mondta Novák Katalin.

Kiemelte, hogy a támogatás feltételeinek idei, szeptemberi könnyítése máris érezhetően növelte a kedvezmény iránti érdeklődést, különösen az új építésű lakásokat keresik egyre többen, négyszer annyian, mint tavaly ilyenkor. Ennek hatására mind több új lakás épül: az év első kilenc hónapjában két és félszer többen folyamodtak a szükséges engedélyekért, mint tavaly ilyenkor – hangsúlyozta az államtitkár.

 

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

3 Comments on "Mostantól bárki megkaphatja a CSOK-ot >>> könnyítettek a feltételeken – CSOK FELTÉTELEI 2017"

  1. és aki közfoglalkoztatot ök mért nem kaphassák meg pedig legtöbbjük csak szegény ember aki ott dolgozik és nincs saját házuk ha segitene a kormány azta munkát is figyelembe venné hisz azért a kis pénzért is meg dolgoznak a hidegbe meg értem ha hitelt nem tudnak nekik adni legalább ami jár a csok azt adnák :((

  2. Meg mondjuk az is jó kérdés hogy, az aki nem kap erkölcsit nem veheti igénybe a csok-ot. Egy szóval aki valamikor az életbe megbotlott és vétett már nem jogosult hogy, a családjának othont teremtsen. Azért jó lenne ha mérlegelnék ezt a dolgot is.

  3. Nekúnk van saját házunk 7-en lakunk benn.A ház nagysága 47 nm.Közvetlen mellettünk van egy ház eladó,csak egy falat kellene átütni.Ezt szeretnénk megvenni,saját ház lehet önerő?Párom munkanélküli jelenleg,én Gyesen vagyok.Kérem mielőbbi válszukat

Leave a comment

error: Tartalom védett !!