Mostantól bárki megkaphatja a CSOK-ot >>> könnyítettek a feltételeken – CSOK FELTÉTELEI 2017

Mostantól bárki megkaphatja a CSOK-ot >>> könnyítettek a feltételeken – CSOK FELTÉTELEI 2017

Mindenki megkapja a CSOK-OT? Óriási pénzszórásba kezd a kormány! Csok 2016 - változtak az új szocpol csok feltételei

Jövőre 211 milliárd forintot szán a kormány a családi otthonteremtési kedvezményre.

Egyre nagyobb az érdeklődés az otthonteremtési támogatások, így a tavaly július óta igényelhető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, ezért a kabinet a jövő évi büdzsében 211 milliárd forintot ( az idei kétszeresét) különített el erre a célra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság – és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön.

30 ezernél többen kérték az állam csok-ját

Az államtitkár elmondta: az otthonteremtési támogatások tavaly júliusi bevezetésétől idén szeptember végéig 30 ezernél is több család igényelt csokot, 67,3 milliárd forint értékben. Ez alatt az időszak alatt a folyósított kamattámogatott hitelek összege elérte az 54,4 milliárd, míg az áfa-visszatérítéseké a 15,6 milliárd forintot.

A kormány elkötelezett a program folytatásában, ezért különített el a jövő évi költségvetésben 211 milliárd forintot a családok otthonteremtésének könnyítésére – mondta Novák Katalin.

Kiemelte, hogy a támogatás feltételeinek idei, szeptemberi könnyítése máris érezhetően növelte a kedvezmény iránti érdeklődést, különösen az új építésű lakásokat keresik egyre többen, négyszer annyian, mint tavaly ilyenkor. Ennek hatására mind több új lakás épül: az év első kilenc hónapjában két és félszer többen folyamodtak a szükséges engedélyekért, mint tavaly ilyenkor – hangsúlyozta az államtitkár.

 

7 Comments on "Mostantól bárki megkaphatja a CSOK-ot >>> könnyítettek a feltételeken – CSOK FELTÉTELEI 2017"

  1. és aki közfoglalkoztatot ök mért nem kaphassák meg pedig legtöbbjük csak szegény ember aki ott dolgozik és nincs saját házuk ha segitene a kormány azta munkát is figyelembe venné hisz azért a kis pénzért is meg dolgoznak a hidegbe meg értem ha hitelt nem tudnak nekik adni legalább ami jár a csok azt adnák :((

  2. Meg mondjuk az is jó kérdés hogy, az aki nem kap erkölcsit nem veheti igénybe a csok-ot. Egy szóval aki valamikor az életbe megbotlott és vétett már nem jogosult hogy, a családjának othont teremtsen. Azért jó lenne ha mérlegelnék ezt a dolgot is.

  3. Nekúnk van saját házunk 7-en lakunk benn.A ház nagysága 47 nm.Közvetlen mellettünk van egy ház eladó,csak egy falat kellene átütni.Ezt szeretnénk megvenni,saját ház lehet önerő?Párom munkanélküli jelenleg,én Gyesen vagyok.Kérem mielőbbi válszukat

  4. A csok az miért a gazdag embereknek kedvez az aki közmunkàn van és az erkölcsije megvan és nemvolt még büntetve nem ült börtönbe az megigényelheti közmunkàval mert tavalyis azok vették igénybe akinek magasjövedelme van holott anak kéne segiteni aki szegény és nincs hàza a szegény az szegény marad nemsegitenek a gazdagok jol jàrnak miért van ez????

  5. 5 gyermekes anyuka jelenleg gyes extran vagyok a ferjem dolgozik de mivel a ferjem bar listan van nem tudunk hazat venni.

  6. 2 gyermekes elvált nő vagyok. Érdeklődnék , hogy milyen feltételekkel tudnék igényelni CSOK-ot.
    Egyáltalán van-e rá lehetőség?!

  7. Én egy három gyerekes gyesen lévő anya vagyok van e lehetőség ara hogy én igénybe tudjam venni a CSOK-OT és milyen feltételekkel tudnám igénybe venni?? Várom a válaszukat köszönöm.

Leave a comment

error: Tartalom védett !!