MOST ÉRKEZETT! KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A BELÜGYMINISZTÉRIUM! – Az ország felkészült a rendkívüli hidegre

MOST ÉRKEZETT! KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A BELÜGYMINISZTÉRIUM! – Az ország felkészült a rendkívüli hidegre.

Figyelem!Honvédségi figyelmeztetés !Katonai gépjárművek az utakon

A Magyar Honvédség felhívja a figyelmet, hogy járművei a téli időjárás ellenére is folyamatosan közlekednek a közutakon.

A határvédelmi feladatok miatt a déli országrészben megnövekedett a katonai gép- és harcjármű-forgalom. A közlekedésben részt vevők az érintett területen gyakran találkozhatnak önállóan haladó, a határvédelmi feladatban résztvevő katonákat szállító gépjárművekkel a napokban a rendkivűli havazás miatt.

A Belügyminisztérium – a meteorológiai előrejelzések szerint várhatóan hosszabb ideig fennálló szélsőségesen hideg időjárási körülményekre tekintettel – felkérte a polgármestereket, tegyenek meg minden intézkedést az önkormányzat területén élő rászorulókat, elesetteket fenyegető veszélyhelyzet megelőzése és elhárítása érdekében.

A tárca – többek között – arra kérte a polgármestereket, vizsgálják meg a hivatali helyiségek melegedésre szolgáló megnyitásának lehetőségét. Ugyancsak kérte a településvezetőket, hogy – amennyiben még nem történt meg – a lehető legrövidebb időn belül intézkedjenek a pályázati úton elnyert szociális célú tüzifa kiosztásáról.

A Belügyminisztérium felhívta a polgármesterek figyelmét arra is, hogy az országban összesen 1972 fő közfoglalkoztatott lát el humán kisegítő jellegű munkakört, akik bevonhatóak a településen élő idős, elesett, magukról nem vagy korlátozottan gondoskodni képes lakosok rendszeres látogatásába, folyamatos segítésébe, az élethelyzetüket segítő feladatok ellátásába. Továbbá kiadták, hogy a hivatalok segítsenek a rászorulóknak a tűzelő beszerzésében.

Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára elmondta, az országos rendőrfőkapitány, valamint a belügyminiszter utasította a rendőröket, polgárőröket és polgármestereket, hogy különösen figyeljenek oda a településükön egyedül élő, rászoruló, idős emberekre.

Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az eltűnt személyek felkutatására, az utakon elakadt járművekben ülők biztonságos helyre juttatására, felmérik a halaszthatatlan egészségügyi ellátásra váró emberek számát is, és amennyiben szükséges, segítik eljutásukat az egészségügyi ellátóhelyekre, valamint nyilvántartják a melegedőhelyeket is, amelyekből országszerte mintegy 3900 van – sorolta az államtitkár az intézkedéseket.

8 Comments on "MOST ÉRKEZETT! KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A BELÜGYMINISZTÉRIUM! – Az ország felkészült a rendkívüli hidegre"

  1. Adhatnának iskolai és ovodai szünetet is valamelyik gyerek 7 kor megy el othonrol mert másik településre jár iskolába vagy ovodába

  2. Ez mind nagyon szép. Tűzifát, meleg ételt, talán ruhát, osztani, melegedőket biztositani, hiszen nagyon sok ember nélkülözi ezt és nem tudja megvenni, bizositani magának. De mi van azokkal az emberekkel, akiknek nincs más fűtési lehetőségük csak a gáz? És kevés jövedelme van, de fűt, hogy ne fagyjon meg. Csak nekik ki fog segiteni kifizetni a gáz számlát?

  3. csak mi a helyzet akkor ha a polgármester leszarja az embereket elküldi a francba az embereket azzal a beszèddel hogy debrecenbe ossztják semmilyen pályázatot nem igènyel csak olyat amiből a tárcája gyarapodik semmi vèdőital a munkaruháèrt könyörögni kell vagy kap az ember vagy nem ès mèg sorolhatnám sokáig egy szónak 100 a vège nyomorúságos helyzet van kelet magyarországon ès senkit sem èrdekel. Hajdú bihar Komádi

  4. Csak it Fehérgyarmaton nem ad semmit a polgármester, se tüzifával se mással nem segiti a rászorulókat!

  5. Nekem az a kérdésem,hogy mit csináljanak azok a lakóház tulajdonosok akiknek a háza előtti járdákon megáll a víz. Sehova nem lehet elvezetni, a túloldalon /nincs lakóház csak Üzem / árkot ástak de az út a lakóházak felé lejt! Most 20 cm víz áll a járdákon, letakarítani nem lehet, ha megfagy a belesetekért ki a felelős? Sürgős válasz vagy segítséget kérek,hogy leszivattyúznák a másik oldalra a vizet mert nagyon sok dolgozó jár errefelé!

  6. Igen mimeg be atuk a tüzifàra.a popirt amit a hivataladot ki.és nemfogatàkel.ijenkor kihez forduljunk.mert màr sajnos nincs tüzelönk

  7. Itt vidéken mégis sok család bent volt a polgármesteri hivatalban és azt mondták nics szociális tűzifa ez akor hogy is van!

  8. Ilyen embertelen hozzáállást,emberek! már a nagy hideg talán utolsó napján, észrevette Pintér úr hogy baj van?Hogy akarnak ezek Olimpiát?

Leave a comment

error: Tartalom védett !!