Mi mennyi 2016 – Ezek változnak 2016 január 1-től

Mi mennyi ? Ezek is változnak 2016  január 1-től – jogosítvány, diákigazolvány, házasság, ujjlenyomatos személyi, kgfb, bérek, járulékok, adóváltozás stb Mi mennyi 2016 - árak - változások 2016

Tucatnyi állami eljárási díj és járulék megszüntetésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter – írta az MTI. Így január 1-jével eltörölhetik egyebek mellett az okmánycsere, a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának, továbbá a cégkivonat, az adóigazolás, építésügyi engedélyek, az erkölcsi bizonyítvány, a tulajdoni lap kiadásának és a felsőoktatási felvételi eljárásnak a díját, valamint a környezetvédelmi és műszaki matricákkal kapcsolatos költségeket – ismertette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a tárcavezető.

Frissített infók >> Jelenleg a következőkről állítják biztosan, hogy ingyenesek lesznek!

Ami biztosan ingyenes lesz 2016. január 1-től az a következő okmányok, eljárások:

– diákigazolvány
– felvételi eljárás
– erkölcsi bizonyítvány
– adóigazolás cégeknek
– cégiratok

A fenti díjak eltörlése mellett más változásokat is hoz 2016. Januártól jön az e-kártya, ami a személyi adatokon kívül elektronikusan tartalmazni fogja a társadalombiztosítási azonosító jelet és adóazonosító jelet is – írta az Index.hu. Emellett nem kell mindenhová erkölcsi bizonyítványt bemutatni, az, hogy valaki büntetett előéletű-e, egyszerűen lekérhető lesz a nyilvántartásból. Csökkenthető lesz a jogosítványhoz kapcsolódó feketepontok száma, amennyiben utánképzésen vesz részt az ember. 13 pontig 9 ponttal, 14–17 pont között 6 ponttal lehet majd a tervek szerint mérsékelni a pontokat. Több hivatalnak is lehetővé teszik, hogy elektronikusan intézzenek ügyeket. Ez érint több autóval kapcsolatos ügyintézést, de egészségügyi dolgoktól kezdve, a fémkereskedelmen át jogsegélyes és egyes rendőrségi ügyeken keresztül sok mindent. A házasságkötésnél rögzített név megváltoztatásának kérelmét bármelyik anyakönyvvezető elbírálhatja majd a jövében, nem csak az a hely, ahol a házasságkötés volt. Ennek mondjuk az a feltétele, hogy a házasságkötést elektronikus anyakönyvben rögzítették.”>Index.hu. Emellett nem kell mindenhová erkölcsi bizonyítványt bemutatni, az, hogy valaki büntetett előéletű-e, egyszerűen lekérhető lesz a nyilvántartásból.

Csökkenthető lesz a jogosítványhoz kapcsolódó feketepontok száma, amennyiben utánképzésen vesz részt az ember. 13 pontig 9 ponttal, 14–17 pont között 6 ponttal lehet majd a tervek szerint mérsékelni a pontokat.

Több hivatalnak is lehetővé teszik, hogy elektronikusan intézzenek ügyeket. Ez érint több autóval kapcsolatos ügyintézést, de egészségügyi dolgoktól kezdve, a fémkereskedelmen át jogsegélyes és egyes rendőrségi ügyeken keresztül sok mindent.

A házasságkötésnél rögzített név megváltoztatásának kérelmét bármelyik anyakönyvvezető elbírálhatja majd a jövében, nem csak az a hely, ahol a házasságkötés volt. Ennek mondjuk az a feltétele, hogy a házasságkötést elektronikus anyakönyvben rögzítették.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

Leave a comment

error: Tartalom védett !!