Mennyibe kerül egy esküvő 2017-től, mert a bazilikában sokat kértek és félek, hogy máshol is drága

Mennyibe kerül egy esküvő 2017-ben ? Általában 10,000ft/fővel lehet kalkulálni, de ez nem szentírás, mint ahogy a bazilika árlistája sem mert alkudni ott is lehet ám !

Személyes tapasztalatom az, hogy a 85-110e ft-os árból lehet alkudni a bazilikában. Sok segítséget kaphatnak az “Az én esküvőm” szoftverhasználatától !

A boldogító igent ma már kívánság szerint bárhol kimondhatja az ifjú pár. A szertartás helyének kiválasztása csupán azon múlik, hogy ki mennyit hajlandó fizetni érte, s hogy van-e hozzá elég mersze.

Kuriózumnak számít a búvár-ruhára húzott menyasszonyi ruha, s a víz alatt „elmutogatott” igen, mert hát  a “búváresküvőn” jelbeszéddel kommunikál egy-mással a jegyespár és az anyakönyvvezető.

Egy víz alatti esküvőkre specializálódott utazási iroda honlapja szerint a ceremónia akár az egyiptomi Hurghadán vagy Dahabban zajlik, a menyegzőért nem kell külön fizetni. Az egyedi helyszínekre szervezett esküvők – főként az utazási költségek miatt – extra kiadásokkal járnak. A párnak akár 5-600 ezer forintjába kerülhet, a kísérők pedig fejenként 150 ezer forinttal számolhatnak.

Exkluzív szolgáltatások árai
Az egyik legpikánsabb szolgáltatás a csokoládé és pezsgő sajtszósszal, öntetekkel, borral működő szökőkút. Az efféle instrumentum utántölthető és akár húsz liter folyadék forgatására képes. Külön kérésre koktélokkal, bóléval, punccsal és gyümölcslével is működtethető. Bérleti díja a nagyságtól függ, és körülbelül 50 és 150 ezer forint között mozog. Esküvői extraszolgáltatásként rendelhető tűzijáték-bemutató, esetleg színes lángshow. Ráadásul az ifjú pár nevét is képesek “tűzbe vésni”. Ezeken a tűzijáték-bemutatókon a látványos effekteknek csupán a pénztárcánk és ízlésünk szabhat határt. Egy beltéri, tízperces műsor körülbelül 150-200 ezer forintért rendelhető meg. A kisebb kültéri tűzijáték-bemutatók 100 ezer, a nagyobbak pedig mintegy 250 ezer forint körüli összegbe kerülnek, áfa nélkül – derül ki a Deluxe Magazinból.

Különleges helyszínnek számít még a hőlégballon, a villamos vagy akár a motorcsónak is. Jármű, különösen repülő esetében az óradíj megállapításakor az is fontos, hogy hány személy és mennyi időre veszi igénybe az “esküvői helyszínt”. Aki helikopterrel kíván érkezni, legalább százezer forintot kell fizetnie 20  percnyi repkedésért . Barátibb ára van a lassan már triviálisnak számító lovaskocsiknak, a fővárosban többnyire óránként 15-20 ezer forintos áron vehetők bérbe. Csakúgy, mint mondjuk hatszemélyes Mercedes W210 Limousine, amelynek bérleti díja pedig körülbelül 14-15 ezer forint között van óránként. Minimálisan négy óra a kölcsönzési idő, a kilométerdíj pedig 250-300 forint.

Házasságkötés előtt tehát fontos a tájékozódás, ami az internet korában igen leegyszerűsödött. E-mailben érdeklődni semmibe nem kerül, s akár egy tucat árajánlatot kérhetünk összehasonlítás végett: óriásiak ugyanis a különbségek. A jó döntést segíti a megfelelő referenciák begyűjtése is. A legkedvezőbb lehetőségek kiválasztása után a helyszín megtekintése és a személyes tárgyalás elengedhetetlen. A személyes találkozásra Nemes Ildikó, a kiállítás szervezője szerint a vásár kétségtelenül jó alkalmat nyújt. Egy esküvő szervezését szerinte fél évvel a kitűzött időpont előtt már érdemes elkezdeni – a májusi szezon nyilván így magyarázza a januári vásárt. Még egy jó tanács: nagyon fontos minden szolgáltatóval részletes szerződést kötni. Gyakran előfordul például, hogy egy esküvői menüt néhány ezer forintért kínálnak. A jól hangzó ajánlatban azonban nincs benne az italok, az esküvői torta, a felszolgálás, a díszítés, az ültetőkártyák, az esetleges terembérlet, hangosítás ára, amelyek a feltüntetett összeget minimum megduplázhatják. Az sem mindegy, hogy a vendégek számát hogyan határozzuk meg: érdemes a várhatónál valamivel kisebb létszámra szerződni, hogy ne fizessünk a távollevőkért is. Plusz terítékkel egy étterem mindig tud szolgálni. Italfogyasztásra lehet korlátlan csomagot kérni, vagy pedig a kihozott üdítők után számláznak. Egy százfős vendégseregnél elég nehéz leellenőrizni, hogy valójában ki mit és mennyit ivott. Tapasztalataink szerint a korlátlan italfogyasztás árát akár a felére is le lehet alkudni, ha nem kérünk alkoholt és kávét – igény szerint ezt külön rendeljük majd. Alkudni nem szégyen, sőt! Pozíciónkat erősíti továbbá az is, ha nem főszezonban, nem szombati napon köttetik a szent frigy.
Az esküvői költségvetés másik nagy tétele a menyasszonyi ruha. Legpraktikusabbnak tűnik a kölcsönzés, de ennek ára egy budapesti szalonban 50 ezertől akár 300 ezer forintig is terjed. Vidéken a fővárosban kínált kölcsönzési díjnak akár a feléért is megkaphatjuk a ruhákat. Több színvonalas vidéki szalont is találtunk, ahol a kölcsönzési díj 15 ezer forinttól 135 ezer forintig terjedt, ráadásul nagyon kedvesen és rugalmasan viszonyultak igényeinkhez. „Egy tapasztalt szalonos segítségével könnyen megtaláljuk álmaink ruháját, és avval is pénzt spórolhatunk meg, ha a szezon előtt vagy szezon kezdetekor vesszük meg a ruhákat, hiszen sok szalon kollekcióváltáskor fél áron árusítja ki az egy-két éves garnitúrát” – mondta Németh Anita, a székesfehérvári Elizabeth Szalon tulajdonosa.
Az emlékek megőrzésére fordított összeg is jelentős lehet, ha igényes munkát szeretnénk.
A kiállításon a fotósok 65 ezer és 280 ezer forint közötti összegért kínálták szolgáltatásaikat – a választott csomag tartalmától függően. Érdemes igényes munkát kérni, de költségkímélő megoldás lehet, ha csak digitális formában kérjük a képeket, s a fotókat magunk hívatjuk elő. Számításaink szerint egy félmillió forintos esküvő ma igen szerény költségvetésűnek tűnik – a határ pedig szó szerint a csillagos ég.

 

 

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019 - OMP - Otthon Melege Program 2019 - Minimálbér-2019 - Csok-2019 - Családi adókedvezmény 2019

Be the first to comment on "Mennyibe kerül egy esküvő 2017-től, mert a bazilikában sokat kértek és félek, hogy máshol is drága"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!