Lefújták a Torkos csütörtököt! Pedig évek óta népszerű az éhesek napja!

Ami jó az meg is szűnik – tartja a régi Magyar mondás! és a Torkos Csütörtök meg is szűnt!

Holnap lesz az első nem hivatalos torkos csütörtök, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) gyorsan és határozottan kihátrált a 2006-ban indult féláras éttermi akciózás mögül, még a rendezvény doménjét is megszüntették.

Kevéssé valószínű, hogy érdektelenségbe fulladt az akció, hiszen még tavaly is 600 résztvevő étteremről szóltak a hírek. Most pedig egyre több étterem, sőt régiók – például a Balaton környékiek – is jelezték, hogy nem hagynak fel a komoly reklámértékű akciózással. Meglehet, hogy idén éppen az állami cég kihátrálása bizonyul hatásos reklámnak.

Spontán akcióznak az éttermek.

A magukra maradt éttermek mögé az utolsó pillanatban lépett be támogatóan az adatbányászati, statisztikai alkalmazásokkal foglalkozó Clementine Consulting Kft., amely egy ingyen hozzáférhető Google-térképre helyezte a csatlakozó éttermeket. (Az első napon már 84 hely jelentkezett náluk, az adatbázist folyamatosan töltik.)

Galla Gábor, a 2006-ban életre hívott torkos csütörtök ötletgazdája, a Magyar Turizmus Zrt. akkori vezérigazgatója meglepődött a történteken, miként azon is, hogy az MTÜ a Budapest Winter Invitation szállodai akciót is lefújta már. Egyelőre nem tudni, mire készül a turizmusirányítás, milyen új ötletekkel rukkol elő.

A jó éttermek kínálatára biztos, hogy van kereslet, erre példa a két hét múlva kezdődő Étterem Hét, amely a felső kategóriás helyekre kíváncsiakat célozza meg alkalmi áron kínált menüsorával már tizenkettedik alkalommal – jelezte a szervező cég, a DiningCity étteremajánló illetékese, Kiss Zoltán.

 

Be the first to comment on "Lefújták a Torkos csütörtököt! Pedig évek óta népszerű az éhesek napja!"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!