Jogosítvány hosszabbítás ára 2015/2016, jogosítvány hosszabbítás 70 év felett nyugdíjasoknak

Uniós tagállam által kiállított vezetői engedély

Használom a szolgáltatást

Helyi súgó ikon

Időpontfoglalás okmányirodába vezetői engedély igénylése, meghosszabbítása, cseréje, pótlása, leadása, vezetői kategória megszerzése, nemzetközi vezetői engedély igénylése, pótlása, cseréje, külföldi vezetői engedély honosítása, kiadása ügyében.

Mielőtt másik országba költözik, győződjön meg arról, hogy vezetői engedélyének érvényessége nem járt-e le.

A származási országban kiállított ideiglenes vezetői engedélyeket és igazolásokat nem ismerik el a többi EU-országban.

Ha Ön másik országba költözik, ott mindaddig használhatja a származási országban kiállított
vezetői engedélyét, amíg le nem jár az okmány érvényessége.

A vezetői engedélyek következő kategóriáit az Európai Unióban mindenütt elismerik: AM, A1, A2, A, B, BE, B1, B1E, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D és DE.

Az uniós tagállamoknak gondoskodniuk kell arról, hogy legkésőbb 2033-ra a forgalomban lévő vezetői engedélyek mindegyike megfeleljen az új uniós szabványnak.

Ha Ön korlátlan érvényességi idejű vezetői engedéllyel rendelkezik, a szokásos tartózkodási helye szerinti EU-ország tájékoztatni fogja arról, mikor kell jogosítványát az egységes uniós formátumú vezetői engedélyre cserélnie.

Vezetői engedély meghosszabbítása/cseréje

Ön kizárólag a szokásos tartózkodási helye szerinti ország hatóságánál tudja vezetői engedélyének érvényességét meghosszabbítani (illetve másik ország által kibocsátott vezetői engedélyét az adott ország által kiállított jogosítványra cserélni).

A kérdéses hatóság az Ön eredeti vezetői engedélyét helyi vezetői engedélyre cseréli. Az érvényességi idő, az egészségi alkalmassági vizsgálat stb. tekintetében Önre ugyanazok a szabályok fognak vonatkozni, mint az adott ország állampolgáraira.

Uniós tagállam által nem uniós országból származó vezetői engedély honosításakor kiállított vezetői engedély

Tegyük fel, hogy Ön az EU területén kívül szerzett vezetői engedélyt, melyet később honosított abban az uniós országban, ahol jelenleg él. Ha Ön másik uniós országba kíván költözni, egyáltalán nem veheti biztosra, hogy ott el fogják ismerni honosított vezetői engedélyét, erről ugyanis mindegyik uniós tagállam saját hatáskörben dönthet.

Önnek ilyen esetben tájékozódnia kell a célország helyi hatóságánál arról, milyen feltételek vonatkoznak a nem uniós országból származó vezetői engedélyek elismerésére.

Jogosítvány alkalmassági vizsgálatok árak, feltételek

Az Ön honosított vezetői engedélyének (azaz a nem uniós országból származó vezetői engedély honosításakor kiállított uniós vezetői engedélynek) tartalmaznia kell egy kódot, amely a vezetői engedélyt eredetileg kibocsátó országot jelöli.

 

A közúti járművezetők egészségi alkalmassága vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy a közúti járművezető jelöltnek, illetőleg a közúti járművezetőnek nincsen olyan betegsége, testi vagy szellemi, illetőleg érzékszervi fogyatékossága, amely őt a közúti járművezetésre egészségi szempontból alkalmatlanná teszi; továbbá azoknak a feltételeknek, illetőleg korlátozásoknak a meghatározása, amelyek mellett a vizsgált személy betegség, testi vagy érzékszervi fogyatékosság fennállása esetén is vezethet közúti járművet. – See more at: http://www.budaioltokozpont.hu/maganorvosi-centrum/szurovizsgalatok/jogositvany-alkalmassagi-vizsgalatok#sthash.9DJjCG8B.dpuf

A közúti járművezetők egészségi alkalmassága vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy a közúti járművezető jelöltnek, illetőleg a közúti járművezetőnek nincsen olyan betegsége, testi vagy szellemi, illetőleg érzékszervi fogyatékossága, amely őt a közúti járművezetésre egészségi szempontból alkalmatlanná teszi; továbbá azoknak a feltételeknek, illetőleg korlátozásoknak a meghatározása, amelyek mellett a vizsgált személy betegség, testi vagy érzékszervi fogyatékosság fennállása esetén is vezethet közúti járművet.

A jogszabályban meghatározottak alapján a jogosítvány megszerzésének, illetve meghosszabbításának feltétele a rendeletben meghatározott időszakos, illetőleg soron kívüli egészségi alkalmassági vizsgálaton az alkalmassági vizsgálat elvégzése, melyet kizárólag az erre szakosodott orvosnál lehet elvégeztetni.

Hivatásos és úrvezetői (B kategória) gépjármű-vezetői alkalmassági vizsgálat árai:

a) ha 40. életévét még nem töltötte be: 8000 Ft (az ár magába foglalja a vizelet gyorstesztet is)
b) 40. életév felett: 5500 Ft (az ár magába foglalja a vizelet gyorstesztet is)

A jogosítvány hosszabbítás során a rendelőben szemészeti vizsgálatot, vérnyomásmérést és vizelet gyorsteszt vizsgálatot végzünk. 40 év felett az alkalmassági vizsgálathoz EKG vizsgálat is szükséges. Szükség esetén elkészítjük az EKG-t is, melynek ára 1000 Ft.

Cukorbetegség, korábbi infarktus, szívbetegség, epilepszia, mozgásszervi károsodás, pszichiátriai kezelés esetén szakorvosi vélemény szükséges a gépjármű-vezetői engedély meghosszabbításához.

– See more at: http://www.budaioltokozpont.hu/maganorvosi-centrum/szurovizsgalatok/jogositvany-alkalmassagi-vizsgalatok#sthash.9DJjCG8B.dpuf

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019 - OMP - Otthon Melege Program 2019 - Minimálbér-2019 - Csok-2019 - Családi adókedvezmény 2019

Be the first to comment on "Jogosítvány hosszabbítás ára 2015/2016, jogosítvány hosszabbítás 70 év felett nyugdíjasoknak"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!