Jobban teljesítünk! De Idén sem nő a családi pótlék a gyes és a minimálnyugdíj sem!

Jobban teljesítünk! De Idén sem nő a családi pótlék a gyes és a minimálnyugdíj sem!

A válság utáni világgazdasági fellendülés, s az ennek következtében jobb teljesítményt nyújtó magyar gazdaság ellenére sem növekszik a családi pótlék, a gyes, a minimálnyugdíj és más szociális ellátások idén – ezek mára harmadával kevesebbet érnek, mint 2008-ban – hívta fel a figyelmet a Párbeszéd.
Amíg az Orbán Viktorhoz kötődő mészároslőrincek néhány szűk év alatt tízmilliárdos vagyonokra tettek szert, addig a minimálnyugdíj pontosan annyi, mint amikor 2010-ben a Fidesz-KDNP megszerezte a kormányrudat: 28500 forint – közölte Tordai Bence.

Ez azt is jelenti, hogy nem változott 2010 óta a gyes összege sem. Ami a válság alatt bevezetett átmeneti megszorítás volt, az az elmúlt hat évben megkövesedett kormányzati gyakorlattá vált. Nem emelkedik a családi pótlék sem, s ezt nem pótolja a családi adókedvezmény növekedése, mivel azt nem minden család képes kihasználni.

Ha a szociális ellátásokban változás történt, akkor az csökkenést jelentett az elmúlt hat évben: a foglalkoztatást helyettesítő támogatást a kormány 28500 forintról 22800 forintra csökkentette. Az Orbán-kormány hátat fordít a lakosság kevésbé jómódú többségének, és éppen az ő ellopott adófizetői pénzükből megvásárolt médián keresztül árasztja el hazugságokkal őket – közölte a Párbeszéd szóvivője.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

Be the first to comment on "Jobban teljesítünk! De Idén sem nő a családi pótlék a gyes és a minimálnyugdíj sem!"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!