JÓ HÍR CSALÁDOKNAK >>>ENNYIVEL NŐNEK A CSALÁDTÁMOGATÁSOK 2017. JANUÁRTÓL!

JÓ HÍR CSALÁDOKNAK >>>ENNYIVEL NŐNEK A CSALÁDTÁMOGATÁSOK 2017. JANUÁRTÓL!

Novák Katalin a BabaMama Expón a fontos jövő évi változások között elsőként említette, hogy tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye. Mint mondta: január elsejétől 30 ezer forint havi adókedvezményt kapnak a kétgyermekesek.


A másik fontos változás, hogy megújul, sokkal rugalmasabb lesz a bölcsődei ellátórendszer. A kormány célja, hogy egyetlen családnál se legyen a munkavállalás akadálya, hogy nem tudják elhelyezni három év alatti gyermekeiket.

Novák Katalin ismertette, hogy a hagyományos bölcsődék mellett mini bölcsődék is létrejönnek, a családi napközik családi bölcsődékké alakulnak, és munkahelyi bölcsődék létrehozását is támogatják. Tovább növelik a bölcsődei helyek számát és a dolgozók bérhelyzetét is javítják.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az országban egyre népszerűbb a családalapítás, hiszen az elmúlt években 30 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, a termékenységi mutató pedig öt év alatt – 2010 és 2015 között – 15 százalékkal emelkedett.

Akik a gyermekvállalás mellett döntenek, vagy gyermeket nevelnek, több támogatási forma közül is választhatnak, ezek között említette a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezményt, a kedvezményes hitel lehetőséget, a nemzeti otthonteremtési közösségek rendszerét, valamint hogy 5 százalékra csökkentették az új értékesítésű ingatlanok áfáját és áfa-visszatérítési lehetőséggel is élhetnek az érdeklődök.

A családi otthonteremtési kedvezményről (csok) szólva azt emelte ki, hogy annak bevezetése óta több mint 30 ezer családnak ítélték meg ezt a kedvezményt, a támogatás mértéke pedig meghaladta a 67 milliárd forintot.

A családok támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja. Ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben tíz százalékkal többet fordít családtámogatásra, mint az idén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. Kapcsolódó cikkünk…

TÍZ SZÁZALÉKKAL TÖBB JUT CSALÁDTÁMOGATÁSRA JÖVŐRE!

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

1 Comment on "JÓ HÍR CSALÁDOKNAK >>>ENNYIVEL NŐNEK A CSALÁDTÁMOGATÁSOK 2017. JANUÁRTÓL!"

  1. Öröm !!! Boldogság MINDENKINEK (-:

Leave a comment

error: Tartalom védett !!