Jó hír a kisgyermekes családoknak >>>> az új adócsomag 2017-től 85 EZER forintot hoz pluszban!

Jó hír a kisgyermekes családoknak >>>> az új adócsomag 2017-től 85 EZER forintot hoz pluszban!

A kétgyermekes családoknál 80-85 ezer forintot hagy jövőre az adócsökkentés-adócsomagja – jelentette be Varga Mihály, miután a parlament megszavazta a tavaszi adócsomagot. Adócsomag Varga Mihály 2017

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a jövő esztendő közteher-enyhítéseinek nagyjából egyharmada az egyes áruk, szolgáltatások áfájának csökkentéséből származik, kétharmadát pedig a gyermekkedvezmény emelése biztosítja.

A tárcavezető kitért arra, hogy jövőre a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája öt százalékra csökken, valamint 18 százalékra mérséklődik az internetszolgáltatás és az éttermi étkezés forgalmi adója: az intézkedések következtében legalább 55 milliárd forinttal marad több jövőre a lakosságnál.

Az óvodai ellátásra adható munkáltatói hozzájárulás is adómentes lesz jövőre, amivel további 1 milliárd forinttal marad több a kisgyermekes családoknál. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a szülő kisgyermeke bölcsődei vagy óvodai ellátásáért fizetendő díjról odaadja a munkáltató nevére szóló számlát a munkáltatójának, akkor a vállalkozás által megtérített összeg után sem a munkavállalónak, sem a munkáltatónak egy forint adót sem kell fizetnie – mondta el a szakminiszter.

A munkaerő-mobilitást ösztönző intézkedéscsomaggal a vállalkozások és a munkavállalók 9 milliárd forintot nyernek, a vállalkozásbarát adócsomagnak köszönhetően pedig jövőre jobban járnak a kisvállalkozások is – közölte a miniszter.

Az új, egyszerűsített kafetéria-rendszernek köszönhetően jövőre több mint 4 millió munkavállaló kaphat 100 ezer forintot készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató.

A feketegazdaság elleni intézkedések közül a „magyar google-adót”, a reklámadót emelte ki Varga Mihály. A módosítás biztosítja, hogy a hazánkban reklámtevékenységet végző világcégek kivegyék részüket a magyar közteherfizetési kötelezettségből.

Kapcsolódó cikkünk : 

Családi adókedvezmény 2017

 

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

Be the first to comment on "Jó hír a kisgyermekes családoknak >>>> az új adócsomag 2017-től 85 EZER forintot hoz pluszban!"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!