Gázártámogatás 2015/2016 – A többgyerekes családoknak több kedvezmény jár

A többgyerekes családoknak több kedvezmény is jár, amelyek lehetnek államiak, de lehetnek önkormányzat által nyújtott támogatások is. A nagycsaládoknak gázártámogatás is jár az adókedvezmény mellett, aminek persze feltételei vannak. Gázártámogatás-nagycsaládosoknak-2015-2016

Gázártámogatás szempontjából az a család számít nagycsaládosnak, ahol legalább 3 gyerek után részesülnek családi pótlékban. Ugyan azon az áron több földgázra jogosultak a nagycsaládok. Ez a bizonyos kedvezmény csak egy felhasználási helyen vehető igénybe, de ha a fogyasztói közösségbe tartozik több jogosult, akkor többen is igényelhetik a nagycsaládos gázártámogatást, ezek a kitételei annak, hogy gázártámogatás 2015-ben kinek jár.

Viszont abban az esetben, ha fogyasztási helyen belül már egy jogosultnak jár a kedvezmény, akkor másik személy további kedvezményre már nem tudja igénybe venni. A legtöbb kedvezmény annak jár, akinek a jövedelme kisebb, mint a nyugdíjminimum duplája. A kedvezményhez szükséges kérelmeket bármikor akár év közben is be tudjuk adni a lakóhelyünk szerinti illetékes Magyar Államkincstári igazgatósághoz.

Magunkkal kell vinnünk az igénylőlap leadásakor az utolsó gázszámlánkat. Ezen kívül még az újonnan bejkapcsolásra került felhasználási helyek esetében a szerződésünknek a másolatát. A kérelmet annak az illetőnek kell benyújtania, akinek a nevén van a szerződést.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

Leave a comment

error: Tartalom védett !!