FIGYELEM! 2017- JANUÁR 1-TŐL VÁLTOZÁS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL!

FIGYELEM! 2017- JANUÁR 1-TŐL VÁLTOZÁS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL!

Tisztelt Ügyfeleink! Februártól a Nyugdíjfolyósító fog családit utalni!

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság értesíti ügyfeleit, hogy a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság veszi át a fővárosi és megyei kormányhivataloktól. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság első ízben 2017. január 9-től intézkedik a támogatások jogosultak részére történő kiutalásáról. A kiutalt, de postai úton visszaérkező, valamint a bankszámláról visszaérkező támogatások újbóli kiutalásához kérelem benyújtása szükséges közvetlenül az illetékes járási hivatalához vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz.

Döntött a parlament: a családi pótlékot is érinti!

Újra döntött a parlament, amely döntés a családi pótlékot is érinti. A munka a parlamentben a már megszokott sebességgel halad, ami azt jelenti, hogy egymást érik az új törvények, jogszabályok, illetve azok módosításai.
A családi pótlék hosszú idő óta, az egyik legfontosabb jövedelem-kiegészítése, a gyermekes magyar családoknak, ezért bármilyen változás érzékenyen érint több százezer magyar családot.

FONTOS VÁLTOZÁS, HOGY a szülőknek 2017-től már nem szükséges bírói döntés arról, hogy a felváltva gondozott gyermek után 50-50 százalékban jogosultak legyenek a családi pótlékra. Ezentúl elegendő egy közös nyilatkozat benyújtása arról, hogy a gyermek gondozását, nevelését saját háztartásaikban felváltva biztosítják. Amennyiben a szülők a nyilatkozat alapján 50-50 százalékban jogosultak a családi pótlékra, akkor a családi kedvezményt is ilyen arányban érvényesíthetik.Nem kell már bírósági döntés a családi pótlékról!

Lássuk, mennyi lesz a családi pótlék 2017-ben?

1 gyermekes család részére    12.200 Ft
1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő részére: 13.700 Ft
2 gyermekes család részére gyermekenként: 13.300 Ft
2 gyermeket nevelő egyedülálló szülő részére gyermekenként:14.800 Ft
3 vagy többgyerekes család részére gyermekenként: 16.000 Ft
3, ill. több gyereket nevelő egyedülálló szülő részére gyermekenként: 17.000 Ft

Az emelt összegű családi pótlék 2017. évben súlyosan fogyatékos, vagy tartósan beteg gyermek után, 1500 grammnál kisebb születési súlyú gyermek után 3 éves koráig jár, de nem jár az után a gyermek után, aki fogyatékossági támogatást kap. Az összege tartósan beteg gyermek esetében 23.300.-Ft, fogyatékos gyermekét egyedül nevelő szülő részére 25.900.-Ft,  tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos nagykorú gyermek tekintetében pedig 20.300.-Ft

Ekkor jön a következő csp >>>

2 Comments on "FIGYELEM! 2017- JANUÁR 1-TŐL VÁLTOZÁS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL!"

  1. Azt nem értem, hogy beszél a kormány a nagycsaládosok támogatásáról. De a cselekedet meg elmarad. Évek óta nem emelik a gyerek pénzt. De az infláció az folyton nő. Minimálber, nyugdíj, árak … S tb emelkednek évről évre. Tehát akkor milyen család támogatásról beszelünk akkor? De a családi az marad évek óta.

  2. Egyedül nevelem a fiamat és ez a kis családi pótlék semire nem elég még a gyerekem étkeztetését se tudja fedezni .Most az a kérdésem miért azt emelnek ahol több a gyerek mint azt is ahol csak egy van ezért sok szülö nem válal többet ugy mint én se.

Leave a comment

error: Tartalom védett !!