FIGYELEM MOST ÉRKEZETT! EKKOR KÉZBESÍTIK A 10 EZER FORINTOS ERZSÉBET UTALVÁNYOKAT! ITT VANNAK A DÁTUMOK! >>> Nyugdíjemelés és Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak

Fantasztikus hír >>> Nyugdíjemelés és Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Karácsonykor 2,8 millió nyugdíjas részesül fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványban. A kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni december 21. és 24. között.

nyugdijemeles-es-erzsebet-utalvanyA kormányfő az Országházban tett nyilatkozatában elmondta: az idén keletkező költségvetési többletből kap minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.

Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése – fogalmazott, hozzáfűzve: egy karácsonyi gesztusnál nem akartak vitát nyitni arról, ki kap több, ki kap kevesebb pénzt, ezért méltányosnak tartja az Idősek Tanácsának azt a javaslatát, hogy minden nyugdíjasnak járjon a 10 ezer forintos utalvány.
Az intézkedés szerdai ülésén kerül a kormány elé.

1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés

Orbán Viktor azt is megerősítette, hogy a 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9 százalékról 1,6 százalékra emelik.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: mint minden év végén, így 2017 novemberében is szükség esetén korrigálják majd a nyugdíjakat, ami az infláció függvénye. Ha ugyanis az infláció magasabb annál, mint amit terveztek, akkor a nyugdíjasokat pénz illeti meg – magyarázta.

Kifejtette: volt olyan időszak Magyarországon, amikor az év végén nem azt kellett megbeszélni, hogyan lehet a tervezettnél nagyobb arányú a nyugdíjemelés, hanem arról volt szó, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat.

„A magyar gazdaság jó pályát futott”

Ebben az évben azonban “a magyar gazdaság jó pályát futott” – folytatta a kormányfő -, így lehet arról beszélni, hogyan részesüljenek a nyugdíjasok az év végén keletkező költségvetési többletből.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára (b3) és Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára (b) az Idősek Tanácsának ülésére az Országházban 2016. november 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mások is részesültek már a gazdasági bővülésből

Megjegyezte, az idén történtek béremelések, megnövelték az ingyenes étkezésben és az ingyenes tankönyvben részesülő gyermekek számát, megkezdték a kétgyermekes családok adókedvezményének emelését, vagyis “a kereső és a fiatalabb nemzedék ebben az évben a gazdaság bővüléséből amit lehetett, és ami őt megillette, azt meg is kapta”.

“Azonban úgy látjuk, most, hogy maradt még vagy keletkezik valamennyi pénz az év végéig, muszáj, hogy a nyugdíjasok is részesüljenek ebből, és az igazság, az egyensúly és a becsületesség állapota kialakuljon” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szavait azzal zárta, hogy 2017-re jó hír a nyugdíjasoknak a fontos élelmiszerek áfájának csökkenése, a rezsicsökkentés “megvédése”, a 10 ezer forintos egyszeri juttatás és az 1,6 százalékos nyugdíjemelés.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

2 Comments on "FIGYELEM MOST ÉRKEZETT! EKKOR KÉZBESÍTIK A 10 EZER FORINTOS ERZSÉBET UTALVÁNYOKAT! ITT VANNAK A DÁTUMOK! >>> Nyugdíjemelés és Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak"

  1. A rokkant nyugdíjasokra is vonatkozik ez??
    Köszönöm az infót.

  2. A 10ezer forintos juttatás a külfüldön élö nyugdijasokra is vonatkozik?
    Köszönöm a vissz-infót.

Leave a comment

error: Tartalom védett !!