Ezt tervezi a minisztérium a családi pótlékkal >>> HIVATALOS NYILATKOZAT A KORMÁNYTÓL!

Ezt tervezi a minisztérium a családi pótlékkal >>> HIVATALOS NYILATKOZAT A KORMÁNYTÓL!

Nem várt gyorsasággal reagált a minisztérium a tegnap megjelent hírre, miszerint emelkedhet a családi pótlék összege. Nos, nem fog. nem-emelik-2017-tol-a-csp-t

 Mint ahogy tegnap megírtuk, akár triplájára is nőhet a családi pótlék összege, mert a magyar kormány „kíváncsian figyeli” a Lengyelországban tavasszal bevezetett „500 plus” programot, amiben minden lengyel újszülött után mintegy 35 ezer 500 forintnyi zloty támogatást ad a lengyel kormány. A minisztérium gyorsan reagált a tegnap felkapott sajtóhírekre, és lehűtötte a családosokat. Nem változik a családi pótlék összege – foglalható össze egy kulcsmondatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatója.

Emlékeztetnek, hogy családtámogatások rendszerét folyamatosan fejlesztik, de nem egyetlen elem változtatásával.

Magyarországon a családi pótlék összege egy gyermek után 12 200 forint, 2008 óta nem változott.

Milyen fajtái vannak a családi pótléknak?

Először is kezdjük egy alapvetéssel: a családi pótlék két jogcímen folyósítható: nevelési támogatás címen, ha a gyerek még nem jár iskolába, illetve beiskolázási támogatás címen, ha már iskolás.

Ez csupán technikai megkülönböztetés, a szülők semmit sem fognak észrevenni belőle, mint ahogyan a kérelmezési nyomtatványon sem szerepel a kétféle jogcím sehol.

A családi pótlék fajtái a következők: egészséges gyermek után és tartósan beteg gyermek után.

Egészséges gyermek után a családi pótlék összege a következők szerint alakul:

1 gyermekes család: 12.200.-

1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő: 13.700.-

2 gyermekes család: 13.300.-

2 gyermeket egyedül nevelő szülő: 14.800.-

3 vagy több gyermekes család: 16.000.-

3 vagy több gyermeket egyedül nevelő szülő: 17.000.-

—> Mikor jön a családi pótlék?

Tartósan beteg vagy egyéb módon károsodott gyermek után járó családi pótlék: Tartósan beteg gyermek esetén 23.300 forint, egyedülálló szülőnek 25.900 forint gyermekenként a pótlék összege. Emelt összegű pótlék jár 1500 grammnál kisebb születési súlyú gyermek után 3 éves korig (de nem jár, ha a gyermek után fogyatékossági támogatást kap a szülő). Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos nagykorú gyermek esetén 20.300 forint az emelt összegű pótlék.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

11 Comments on "Ezt tervezi a minisztérium a családi pótlékkal >>> HIVATALOS NYILATKOZAT A KORMÁNYTÓL!"

 1. Nos ki a fene számolta ki a családi pótlékot ??
  13 ezer forintbol egy gyermeket egy honapig ebbol ellatni????

  Már aznap elfogy a családi,kajára a boltban.
  De stadoinra kell a pénz mert hát az nagyon fontos.
  De sem egy normalis korhaz,sem az iskolakat nem támogatja,és a csaladokat sem.

  De hogy legyen hol focizni komolyan ez a legfontosabb??

  Bezarnam azt az embert aki ezt kiszamolta a fizetes a minimalbert a családit es eljen meg ő belőle.

  Nekünk miert nem annyi a fizetésünk mint a politikusoknak????
  Azert pénz kapni nem is keveset hogy segguket meresszek egy fel nap a parlamentben,es veszekednek,azt en is tudok,foleg annyi penzert amit ok kapnak.

 2. 17 eves fiamnak veszek egy cipot es marad is meg nem is a berletet megveszi es meg mindig nem beszeltem a reggelije egy honapra hol van. En akkor a kormany helyebe azt csinalnam vennek egy atlagot es minden gyerek annyit kapna

 3. Na igen emelni Csesznek vedd meg ami kell élj sokkal tőbbet adsz ki mint amit kapsz
  Baromságokra van pénzük autó csere de családi pótlék emelés nuku
  Heim Pál Kh mosdója undorító Kh helyzete szőrnyü ezek el vannak szállva maguktól igaz nekik nem enyiből kell élni nincs anyagi gondjuk hogy napi 500-Ft éljenek meg undorítóan mondhatom büszke lehet magukra

 4. Ki a roseb találta ki ezt a családi potlékot 1 gyerekre 12 ezer még a pelenkára se elég akkor még kicsi hamar kinövi a ruhákat és azt venni nem beszélve akinek nincs teje venni a tápszert az anya egyedül van miböl fizese a rezsit kaját tüzelöt ez már azért ciki ök meg minden pénzt el varázsolnak sok gyerek éhezik fáznak pl az önkormányzatok nálunk az állam adott segély keretet hova teszik nem tudjuk már vagy 20 éve nem tudom ki tud ilyen szarul számolni meg gondolkodni évek ota nem emelik a családi potlékot

 5. Hàt igen szerintem maga orbàn ùr mèg biztos nem èhezett!!! Mert akkor tudnà hogy 12000 forintbol èhen halna, nem hogy mèg ebböl gyereket nevelni azt mèg csodàlkoznak mièrt is nem vàllalnak gyereket

 6. Hát nem csak Lengyel országban hanem akár német országban is egy gyermek után 60000 ft a családi pótlék! Magyarországon töredéke nekem 4 gyermekem van és kapok rájuk 64000 ft ot amiből ruhát cipőt pelenkát és gyógyszert kell kiváltani és még ott van az hogy egy hónapig enni is kell nekik adni! Szép kis rendelet legalább 8 éve semmit nem emeltek rajta! Akkor kérdezhetnénk hogy mire szüljön magyarországon egy fiatal??

 7. Nem csak a nyugdijjat kellene emelni,minden èvben kètszer is.Vagy a gyerekeket nem kell ruházni ès ettetni stb….

 8. Sziasztok. Nem vagyunk tehetösek ès jòl jön az a pènz az àllamtòl de kicsit szàlljon màr mindenki magàba. Kinek szüled a gyereket? Az àllamnak hogy ö tartsa el? Èn nem az àllamnak szültem hanem magamnak ès az a pènz amit ad mègha kevès is inkàbb hàlàs vagyok èrte ès örülök hogy segít ennyivel is. Nem lenne kötelezö. El is törölhetnèk. Mindenki becsülje meg amit kap. Ès miírtamhogy NE AZÈRT SZÜLJ HOGY ÀLLAMBÀCSI FIZESSEN UTÀNA. Nem tartozom.egzik pàrt tàboràhoz sem mèg mielött ezt gondolnàtok. Nem vèdem egyiket sem . De ez màr szègyen .

  • Én tök egyetértek veled! Ez egy pótlék, nem az a célja, hogy zoknitól sapkáig öltöztesd belőle a gyereket! Én gyesből gyesbe mentem, a férjem keres egyedül, Kelet-Magyarországon. És igen, szénnel és fával tüzelünk, meg tápszert is venni kell (egyébként kiemelt, 90%-os támogatással 350 forintért!), és meggondoljunk, veszünk-e tabletet a gyereknek, hogy legyen min Bogyó és Babócát nézni, meg hogy lecseréljük-e az iPhone 3-at 47-re, de értsétek meg, azzal, hogy itt puffogtok a kormányra, csak magatokat szégyenítitek meg. És nemcsak a hangnem miatt, ami szerintem a gyerekeiteknek árt a legtöbbet, ha hallják. Ha ennyire nem tetszik, meg kevés, meg mittudomén, akkor ne vedd át a postástól, vagy utald vissza szabadságharcod hevében a Kincstárnak. De hogy szapulod őket, közben meg a markodat tartod, és csak azt várod, hogy mikor jön már egy újabb segélyforma, amire majd jogosult leszel… azért az mégis elég… béna… Egy köszönöm még ezért a kevésért is, lehet, hogy sokkal többet tolna – már csak mentálisan is – a szekereden. És a gyerekeidnek is valami más kultúrát adhatnál át, mint ami a frusztráció miatt kifröccsen a szádon, mert tudod, ezt csinálni, nagyon könnyű. De rámosolyogni egy ötévesre akkor is, amikor csak 12 ezret utal a Kormány, és már megint csak vaj van a kenyéren (sokak már csak az egyiknek is örülnének), és megtanítani neki, hogy ne másoktól várja a mannát, hanem ember maradjon, a méltósága megmaradjon még ilyenkor is, és mégha turis kabátot is vesz fel télen, de legalább a keserűséged helyén egy mosolyt látna az arcodon… na az már igazán szülői feladat. Kívánok ehhez sok sikert mindannyiunknak!

 9. A nagy magyar átlag hozzáállás: utálunk mindent és mindenkit. A telet a hidegért, a nyarat a melegért, egymást , a világot. Egy dolgot felejtünk el, hálát adni minden nap azért, hogy felébredtünk és lehetőségünk van boldognak lenni. De ilyen hozzáállással ill. hozzá nem állással rakás kaka lesz az emberekből. Ébredjetek kedves kommentelők, magatokba nézzetek, hisz magatokért csak ti vagytok felelősek. Ha ennyire “fáj” hogy rengeteget kell a gyermekeitekért dolgozni, foglalkozni velük, figyelni rájuk…… nem kellett volna vállalni, hisz nem KELL szülni. Ilyen szülőkkel a háttérben – tisztelet a kivételnek természetesen, mit gondoltok a gyermekeitekből mi válik felnőttként?? Megmondom, mert nem tudjátok összerakni a képet: ugyanolyan nyavalygó, életképtelen ember, amilyen példát állítotok elébük.
  Az átlagember ezt elolvasva arra gondol, micsoda beképzelt, gazdag p.cs vagyok.
  Felfedem magam: egy gerincműtétből nem 100 %-osan felépült, két gyermekét egyedül nevelő, minden munkát megfogó anyuka vagyok. Azért élek és dolgozom,hogy gyermekeim tovább tudjanak tanulni és boldogok lehessenek. Példa vagyok számukra, hisz problémáim ellenére sem a kifogásokat keresem, hanem a megoldásokat. Ébredjetek már, kapjatok észbe!!! Ha nem örököltél, akkor csakis a munkából lesz pénzed. Több pénzt akarsz???? DOLGOZZ!!! Aki akar, mind talál munkát. A többiek szégyelljék magukat, nincs bennük akarat, kitartás !!!! Köszönöm, hogy elolvastatok. Üdv mindenkinek.

Leave a comment

error: Tartalom védett !!