Emelnék a családi pótlékot 5500ft-tal az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et is!

Emelnék a családi pótlékot 5500ft-tal az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et is!

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy emelkedjen az otthoni, családi feladatokat ellátók támogatása.

Jövedelemfizetési lap bérkifizetés pénz forint 20090819 Fotó: Katona Vanda/Napi

Szél Bernadett társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ezen feladatokat zömében szegénységi kockázatban élő nők látják el, akik “láthatatlan” munkát végeznek.

Az országgyűlési képviselő kifejtette: a nőnap alkalmából beterjesztendő javaslatukban a gyermeküket egyedül nevelőkön, a sérült vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelőkön, valamint az idős, beteg családtagot ápolókon kívánnak segíteni.

Hozzátette: 5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának azon gyermekek után, akiket egy szülő nevel, valamint a gyedet és a gyest is 25 százalékkal növelnék. Az alanyi jogon járó ápolási díjat 30 százalékkal toldanák meg és visszaállítanák a méltányossági ápolási díjat is.

Szél Bernadett az összesen mintegy 120 milliárd forintos intézkedést gyorssegélynek nevezte, de mint mondta, azt is elvárják a kormánytól, hogy a civilekkel együttműködve dolgozzon ki olyan támogatási rendszert az említett csoportok számára, amely valóban hozzájárul megélhetésükhöz írja a hirado.hu.

Ekkor jön a következő családi pótlék

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

13 Comments on "Emelnék a családi pótlékot 5500ft-tal az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et is!"

 1. Már nem azèrt de mièrt csak az egyedül nevelő szülők kapnának emelèst ???? A többi gyermeket ès szülőt nem illeti meg az emelès már nem is emlèkszem mikor volt utoljára csp ès gyes emelès.

 2. Na akkor hiszem ha a számlámon lesz az a plusz 5500 ft! 😀

 3. nem azért hogy konfligtus szülessen, de míg az, aki családos, ott van dolgozó fél…nekem a kisfiam csak másfél éves.egyedül nevelem, támogatás nincs.na most, ahhoz hogy egy hónapot kihúzzak a 39 350 ft al, igen meg kell húznom az övem..nem tudok minden olyan dolgot megvenni a gyereknek, amit megkíván, vagy nagyon szeretne..hiába próbálom a kis cuccaimat fillérekért eladni, hogy neki legyen, akkor sem megy…. élelemre 20 000 megy ki, és szinte semmi nincs a kosárban….hónap végére már csak tészta marad meg kenyér…..mint tudjuk az élelmiszer ár az ami jobban segítené a családokat….had ne mondjam hogy hónap végére mi marad…. amíg más családban azért a 100 000 megvan, azért könnyebb….én ebben vagyok, és így látom…persze vélemények megoszlanak….

 4. örülni kellene hogy a 39.350 ft osok azok a hónapjukat kellemesebben töltenék, mert ugye egyedül vannak, apa megdolgozott pénze nélkül…… de mivel ez még nem biztos, a sértettségre szerintem semmi ok… 🙂

 5. Már bocs, de aki nem él házasságban, mind egyedül állónak vallja magát.

 6. Akik meg nem egyedülállóak,meg nem jogosultak már sem gyed-re,sem gyes-re, azok forduljanak fel… Ilyen fizetések mellett azoknak is emelhetnék a családi pótlékot,akik nem egyedülállóak. Ismerek olyan egyedülálló szülőt,akinek háromszor akkora a jövedelme,mint az enyém. Ő jogosult lenne, én nem… Persze mindennek örülni kell,hiszen emeltek már a fizetéseken és a nyugdíjakon is (még ha nem is sokat), így emelni kellene már végre a családtámogatási ellátásokon is,hiszen a jövő adózóit neveljük….

 7. ******** meg a kormány!
  Ilyet kitalálni,hogy az egyedül nevelöket ennyire támogassák!Akkor a többi gyerek haljon éhen pld.,ha a kettő szülő munkanélküli és van 2 gyermeke nem adnak semmi segítséget a hivatal.Akkor bizony meglehet halni!Ez csak egy példa volt,hogy így gondolkozzanak el rajta.
  Szomorú nagyon.A fene megeszi aki kitalálta!!!

  • Szerinted?Mondj egy példát hohy mikor és hányszor segítették azokat,akik egyedül nevelik a gyermeküket?Nagyon jogisnak és fontosnak tartanám ezt az emelést,mivel egy fizetésből nevelni sokkal nehezebb mint ahol két szülő is kap bármilyen fizetést vagy juttatásokat,mivel már csak a több családosok markolnak fel minden finanszírozást!Sokkal kifizetődöbb akár két-vagy több gyermeket nevelni,mivel minden hónapban ott van a két fizetés az asztalon és a msgasabb családi pótlék is!!!!Ez így volna fer és igazságos!!!!

 8. Jó is lenne,ha emelnék a családi pótlékot!

 9. Szerintem minden gyereket egyformán kène kezelni,mièrt èr a másik gyereke többet mint az enyè m.Az államnak nem rajtuk kellene spòrolni!

Leave a comment

error: Tartalom védett !!