Emelnék a családi pótlékot 5500ft-tal az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et is!

Emelnék a családi pótlékot 5500ft-tal az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et is!

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy emelkedjen az otthoni, családi feladatokat ellátók támogatása.

Jövedelemfizetési lap bérkifizetés pénz forint 20090819 Fotó: Katona Vanda/Napi

Szél Bernadett társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ezen feladatokat zömében szegénységi kockázatban élő nők látják el, akik “láthatatlan” munkát végeznek.

Az országgyűlési képviselő kifejtette: a nőnap alkalmából beterjesztendő javaslatukban a gyermeküket egyedül nevelőkön, a sérült vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelőkön, valamint az idős, beteg családtagot ápolókon kívánnak segíteni.

Hozzátette: 5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának azon gyermekek után, akiket egy szülő nevel, valamint a gyedet és a gyest is 25 százalékkal növelnék. Az alanyi jogon járó ápolási díjat 30 százalékkal toldanák meg és visszaállítanák a méltányossági ápolási díjat is.

Szél Bernadett az összesen mintegy 120 milliárd forintos intézkedést gyorssegélynek nevezte, de mint mondta, azt is elvárják a kormánytól, hogy a civilekkel együttműködve dolgozzon ki olyan támogatási rendszert az említett csoportok számára, amely valóban hozzájárul megélhetésükhöz írja a hirado.hu.

Ekkor jön a következő családi pótlék

14 Comments on "Emelnék a családi pótlékot 5500ft-tal az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et is!"

 1. Már nem azèrt de mièrt csak az egyedül nevelő szülők kapnának emelèst ???? A többi gyermeket ès szülőt nem illeti meg az emelès már nem is emlèkszem mikor volt utoljára csp ès gyes emelès.

 2. Na akkor hiszem ha a számlámon lesz az a plusz 5500 ft! 😀

 3. nem azért hogy konfligtus szülessen, de míg az, aki családos, ott van dolgozó fél…nekem a kisfiam csak másfél éves.egyedül nevelem, támogatás nincs.na most, ahhoz hogy egy hónapot kihúzzak a 39 350 ft al, igen meg kell húznom az övem..nem tudok minden olyan dolgot megvenni a gyereknek, amit megkíván, vagy nagyon szeretne..hiába próbálom a kis cuccaimat fillérekért eladni, hogy neki legyen, akkor sem megy…. élelemre 20 000 megy ki, és szinte semmi nincs a kosárban….hónap végére már csak tészta marad meg kenyér…..mint tudjuk az élelmiszer ár az ami jobban segítené a családokat….had ne mondjam hogy hónap végére mi marad…. amíg más családban azért a 100 000 megvan, azért könnyebb….én ebben vagyok, és így látom…persze vélemények megoszlanak….

 4. örülni kellene hogy a 39.350 ft osok azok a hónapjukat kellemesebben töltenék, mert ugye egyedül vannak, apa megdolgozott pénze nélkül…… de mivel ez még nem biztos, a sértettségre szerintem semmi ok… 🙂

 5. Már bocs, de aki nem él házasságban, mind egyedül állónak vallja magát.

 6. Akik meg nem egyedülállóak,meg nem jogosultak már sem gyed-re,sem gyes-re, azok forduljanak fel… Ilyen fizetések mellett azoknak is emelhetnék a családi pótlékot,akik nem egyedülállóak. Ismerek olyan egyedülálló szülőt,akinek háromszor akkora a jövedelme,mint az enyém. Ő jogosult lenne, én nem… Persze mindennek örülni kell,hiszen emeltek már a fizetéseken és a nyugdíjakon is (még ha nem is sokat), így emelni kellene már végre a családtámogatási ellátásokon is,hiszen a jövő adózóit neveljük….

 7. ******** meg a kormány!
  Ilyet kitalálni,hogy az egyedül nevelöket ennyire támogassák!Akkor a többi gyerek haljon éhen pld.,ha a kettő szülő munkanélküli és van 2 gyermeke nem adnak semmi segítséget a hivatal.Akkor bizony meglehet halni!Ez csak egy példa volt,hogy így gondolkozzanak el rajta.
  Szomorú nagyon.A fene megeszi aki kitalálta!!!

  • Szerinted?Mondj egy példát hohy mikor és hányszor segítették azokat,akik egyedül nevelik a gyermeküket?Nagyon jogisnak és fontosnak tartanám ezt az emelést,mivel egy fizetésből nevelni sokkal nehezebb mint ahol két szülő is kap bármilyen fizetést vagy juttatásokat,mivel már csak a több családosok markolnak fel minden finanszírozást!Sokkal kifizetődöbb akár két-vagy több gyermeket nevelni,mivel minden hónapban ott van a két fizetés az asztalon és a msgasabb családi pótlék is!!!!Ez így volna fer és igazságos!!!!

 8. Jó is lenne,ha emelnék a családi pótlékot!

 9. Szerintem minden gyereket egyformán kène kezelni,mièrt èr a másik gyereke többet mint az enyè m.Az államnak nem rajtuk kellene spòrolni!

 10. Én csak azt tudom megkérdezni az egyedüláló anyukáktol hogy miért nem nézte meg kinek szül gyereket. Mertvmilyem apa az aki otthagyja a gyermekét?! Nekem párom dolgozik én itthon vagyok a gyerekkel mégis alig jövünk ki hó végén. Mire kifizetjük az elbérletet a rezsit, mire megvesszük a gyereknek amit kell, tisztítószereket alig marad valami. Akkor nekünk ki fog segíteni? Vagy azt hiszik attól mert van a gyermekemnek apja aki dolgozik attól nekünk jól megy? Hát téved. Mi is kűzdünk nem csak az egyedülálók.

Leave a comment

error: Tartalom védett !!