ELLENŐRIZZE A VÍZÓRÁJÁT, MINÉL ELŐBB – LEHET, HOGY NAGYON NAGY A BAJ!

EZ SOKBA KERÜLHET >>> ELLENŐRIZZE A VÍZÓRÁJÁT, MINÉL ELŐBB – LEHET, HOGY NAGYON NAGY A BAJ!

Rendkívüli nagy hideg van, már a Belügyminisztérium is figyelmeztetést adott ki, és sok minden veszélyben van, mérők, autók, állatok, stb …. a vízóra sem kivétel!
Télen a fagypont alatti hőmérséklet jelentős károkat okozhat a szabadon hagyott vízvezetékekben. A csövekben megfagyó víz szétrepesztheti a vezetéket, így csőtörést, vízelfolyást okozhat a talajban vagy fűtetlen pincékben található vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is.

Érdemes idejében megtenni a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljék a hideg hatására bekövetkező mérő-meghibásodást vagy a helyreállítás, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámla költségét.

A fagy leginkább a néhány milliméteres vaslappal fedett aknában lévő vízmérőket veszélyezteti, ezért ezek védelme különösen fontos! A zord időjárás beköszönte előtt célszerű elvégezni a kertekben, udvarokban lévő vízvezetékrendszer víztelenítését, tanácsos a vízmérő aknát, az udvari kifolyót és a lakatlan ingatlanok vezetékrendszerét védeni szétfagyása ellen. A tönkrement szerkezetek cseréje a felhasználó többletkiadása.

Az akna fagy elleni védelméhez szigetelni kell az akna tetejét, melyet érdemes hőszigetelő anyaggal – például hungarocellel, nikecellel – beborítani. A vízmérők leolvasása miatt arra azonban figyelni kell, hogy a vízmérő számlapja szabadon maradjon, illetve az aknafedél is mozgatható legyen. Ha a kerti vízóra fedlapja törött vagy hiányzik, a felhasználónak gondoskodnia kell a pótlásáról.

Az udvari kifolyók víztelenítése is elengedhetetlen a fagyok beállta előtt. Ugyanígy gondoskodni kell a hétvégi házak, üdülők, fűtetlen garázsok, lakatlan ingatlanok rendszereinek víztelenítéséről is.

A MIVÍZ Kft. javasolja a rendszeres ellenőrzést: nézzenek be a vízaknába, valamint figyeljenek arra, hogy az aknában lévő víz¬óra fedele mindig lehajtott állapotban legyen. Ha vizet találnak az aknában, zárják ki az adott szakaszt és azonnal hívjanak szakembert, aki megállapítja a vízfolyás okát és meghatározza a javítás módját. A fagy elleni védekezés és a házi vízvezetékrendszer karbantartása, védelme a felhasználó feladata és érdeke!

Leave a comment

error: Tartalom védett !!