Ekkor jön a szeptemberi családi pótlék augusztusban!

Ekkor jön a szeptemberi családi pótlék augusztusban!

A kormányhivataltól szerzett legfrissebb információk szerint ( július 30. reggel!!!) valóban duplán érkezik augusztusban a CSALÁDI PÓTLÉK és a GYED is, sőt valószínűleg ezen kívül az összes családtámogatási ellátás is előbb jön , de erről nincs hivatalos információk, csak a CSALÁDI PÓTLÉKRÓL és a GYEDRŐL! 2 x családi

A kormányhivatal telefonos beszélgetésünkben elmondta, hogy az augusztusban esedékes családi pótlék az előre eltervezett időpontban, vagyis 2015. augusztus 3-án lesz kiutalva az érintett családoknak, azaz augusztus 4-én, 5-én vehető le majd a bankszámlákról!

A szeptemberi csalàdit ès gyest az iskolakezdès miatt augusztus vègèn utaljàk. Postàn: augusztus 24.
Bankban: augusztus 26.

Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !

A szeptemberben esedékes családi pótlék kiutalása jóval előbb történik a megszokottnál, a kormányhivatalok gondoskodnak róla, hogy minden családhoz megérkezzen a 2. családi pótlék még az iskolakezdés előtt, megkönnyítve annak anyagi terheit! A szeptemberi csalàdit ès gyest az iskolakezdès miatt augusztus vègèn utaljàk. Postàn: augusztus 24. Bankban: augusztus 26.

A családi pótlék családtámogatási ellátás, amelyre jogszabályban meghatározott személyek (leggyakrabban szülők) szerezhetnek jogosultságot meghatározott életkorú, saját háztartásban nevelt gyermekükre tekintettel. A családi pótlék nem alanyi jogon jár, megállapítása iránt kérelmet kell előterjeszteni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A családi pótlék havi összegét az Országgyűlés évente határozza meg, a gyermekszám növekedésével a gyermekenkénti összeg emelkedik. Egyedülálló és beteg gyermeket nevelő személyek részére magasabb összegű családi pótlék állapítható meg a családtámogatási törvény feltételei szerint.

Az ügyintézés folyamata
A formanyomtatványt és az ahhoz csatolt, az igényelbíráláshoz szükséges jogszabályban meghatározott dokumentumokat a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán), illetve amennyiben a kérelmező munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, a kifizetőhelynél kell a kérelmet benyújtani, előterjeszthető továbbá a illetékes megyei kormányhivatal „Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is. A hatóság az igényelt ellátásról 21 napon belül dönt. A családi pótlék utalására havonta, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kerül sor.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

Be the first to comment on "Ekkor jön a szeptemberi családi pótlék augusztusban!"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!