Családi pótlék kifizetés dátumok postán 2016 – Duplán jön a családi pótlék augusztusban!

Ekkor jön a családi – itt vannak a dátumok – kattintson ide most

Frissítve ma : Nagyon friss telefonos információ – tényleg duplán jön a családi pótlék augusztusban!

Tavaly 2015-ben is duplán jött a családi, mert előbb jött ki a Szeptemberi is!

A kormányhivataltól szerzett legfrissebb információk szerint valóban duplán érkezik augusztusban a CSALÁDI PÓTLÉK és a GYED is, sőt valószínűleg ezen kívül az összes családtámogatási ellátás is előbb jön , de erről nincs hivatalos információk, csak a CSALÁDI PÓTLÉKRÓL és a GYEDRŐL! támogatások-2015

A kormányhivatal telefonos beszélgetésünkben elmondta, hogy az augusztusban esedékes családi pótlék az előre eltervezett időpontban, vagyis 2016. augusztus 1-én lesz kiutalva az érintett családoknak.

Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !

A szeptemberben esedékes családi pótlék kiutalása jóval előbb történik a megszokottnál, a kormányhivatalok gondoskodnak róla, hogy minden családhoz megérkezzen a 2. családi pótlék még az iskolakezdés előtt, megkönnyítve annak anyagi terheit! Pontos dátumot még nem tudtak mondani a kormányhivatalnál sem, hogy napra pontosa minikor érkezik a 2. családi pótlék augusztusban, de az biztos, hogy megérkezik az iskolakezdés előtt minden családhoz, ugyanígy a GYED is!

A családi pótlék családtámogatási ellátás, amelyre jogszabályban meghatározott személyek (leggyakrabban szülők) szerezhetnek jogosultságot meghatározott életkorú, saját háztartásban nevelt gyermekükre tekintettel. A családi pótlék nem alanyi jogon jár, megállapítása iránt kérelmet kell előterjeszteni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A családi pótlék havi összegét az Országgyűlés évente határozza meg, a gyermekszám növekedésével a gyermekenkénti összeg emelkedik. Egyedülálló és beteg gyermeket nevelő személyek részére magasabb összegű családi pótlék állapítható meg a családtámogatási törvény feltételei szerint.

Az ügyintézés folyamata
A formanyomtatványt és az ahhoz csatolt, az igényelbíráláshoz szükséges jogszabályban meghatározott dokumentumokat a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán), illetve amennyiben a kérelmező munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, a kifizetőhelynél kell a kérelmet benyújtani, előterjeszthető továbbá a illetékes megyei kormányhivatal „Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is. A hatóság az igényelt ellátásról 21 napon belül dönt. A családi pótlék utalására havonta, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kerül sor.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

18 Comments on "Családi pótlék kifizetés dátumok postán 2016 – Duplán jön a családi pótlék augusztusban!"

 1. Tisztelt cím! Érdeklődni szeretnék hogy valóban igaz-e a hir hogy augusztusban dupla családi lesz? És hogy szeptemberben is lesz családi? Üdv: Farkasné

 2. Üdv a 2. családi ill a 13.havi cspt igényelni kell én komlón élek de még pécs volt ahol igényelve lett a sima csp válaszukat köszönöm egy gyermekét egyed0ül nevelö munkanélküli anya nehéz sorsban.

 3. nem tudom hogy most el higgyem vagy ne higgyem mert már volt ilyen 2002 ben is akkor utalták 2 szer a családit ha ezz komoly akkor nagy segitség lesz mindenkinek akinek most megy a gyermeke isibe

 4. Összességében nem kapunk többet.

 5. Szeptemberben meg nem lesz semmi.

 6. Emberek! Tényleg ennyire nem tudtok értelmezni??? Azért lesz augusztusban dupla családi, mert a szeptemberi augusztus végén már ki lesz utalva.

 7. Ha valaki figyelmesebben elolvassa akkor igaz hogy augusztusban 2 családit utalnak ki de a második a szeptemberi lesz.Szoval szeptemberben nem kapunk családit!

 8. MOST AKOR MI AZ IGAZ MINDENKI MOND MINDENT VALASZOLNÁNAK KÖSZÖNÖM.

 9. JONAPOT SZERETNÉM TUDNI IGAZ-E HOGY DUPLA CSALÁDI LESZ KÖSZÖNÖM ELÖRE IS VÁLASZÁT

 10. Kedves előttem hozzászólok! Utánajártam a dupla családi pótléknak de csak azon személyek kapják meg akik súlyos fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, illetve gyermekét egyedül nevelő szülő. Egészséges gyermekkel illetve házaspárok nem kapnak duplán csak a fentebb leírt szempontoknak megfelelő személyek. Inkább sokan örüljenek neki, hogy nem kapnak(ha értik mire gondolok)

 11. nem duplán jön hanem a szeptemberben esedékes családi pótlék érkezik előbb az az szeptembere nem kapunk . az egy kicsit félre érthető hogy “Duplán Jön A Családi Pótlék Augusztusban!” mert azt is érthetik az emberek hogy augusztusban dupla lesz és szeptemberben is megkapják a családi pótlékot. de nem így van sajnos. A szeptemberi családi pótlékot még augusztusban kapjuk meg . de szeptemberben nem kapunk semmit!!

 12. ki talalta ki ezt a hujeséget ???? mar 10 eve nem emelnek semmit csak orban viktor emeli sajat magat egyre magasabbra de bezzeg mikor sajat maguknak kiutalgattak tobb miliardokat miert nem ultek belole 1 napotsem deha mi tarozunk az allam fele 1000ft tal leultetnek dejol kormanyozi az orszagunkat orban viktorka…a millionyi a éjhezo gyermekeket ki tamogatja???? vagy kiket érdekel???? de ot kellene megkerdezni menyibe kerul egy kilos kenyer ???? mert meg azt sem tudja megmondani mert meg a boltban jarasra is kulon csicskája van s kerdem en akiek 7 vagy 8 gyermekevan annak eleg 1 kenyer??? mert mindenkit a kormany 1 kalap ala vett mert romak vagyunk mi nem megiszuk mert megeszuk akkor miert van az hogy 1 honapra aza nyomorult 16.000 ft csaladi potlek kenyerre is kevès

  egy nagy csalados anyuka

 13. Kedves hozzá szolok én is de írok hogy egyedül ne velem a lányom és én se kaptam 3 havi csépét lehet hogy azét mert kap árvaságit kérdezném én KOSZI !!!!!!!!!!!!

 14. Tisztelt hölgyeim és uraim. Sokan ki van akadva hogy nem lesz Szeptemberben családi pótlék utalás mert Augusztus 28.-an utálják, szerintem az a pár nap hogy hamarabb jön nem oszt nem szoroz. De viszont egy kis segítség (Még ha Fidesz) nem hajlandó emelni a családi pótlékon…

  • Kedves Alfás Stifi!
   Én úgy értesültem, hogy 08.26-án érkezik az előre hozott szeptemberi családi pótlék…. 08.28.-a vasárnap!!! sajnos van akinek oszt és szoroz….. 🙁 bár 13h-kor még sehol semmi…

 15. Én nem kaptam meg a folyósítást tartósan beteg súlyosan fogyatékos gyermekem után rendszerhiba miatt nem érkezett meg a mai napig az ellátás! Folyószámlás vagyok, azt a választ kaptam talán pénteken!

Leave a comment

error: Tartalom védett !!