Családi pótlék kifizetés dátumok postán 2016 – Duplán jön a családi pótlék augusztusban!

Ekkor jön a családi – itt vannak a dátumok – kattintson ide most

Frissítve ma : Nagyon friss telefonos információ – tényleg duplán jön a családi pótlék augusztusban!

Tavaly 2015-ben is duplán jött a családi, mert előbb jött ki a Szeptemberi is!

A kormányhivataltól szerzett legfrissebb információk szerint valóban duplán érkezik augusztusban a CSALÁDI PÓTLÉK és a GYED is, sőt valószínűleg ezen kívül az összes családtámogatási ellátás is előbb jön , de erről nincs hivatalos információk, csak a CSALÁDI PÓTLÉKRÓL és a GYEDRŐL! támogatások-2015

A kormányhivatal telefonos beszélgetésünkben elmondta, hogy az augusztusban esedékes családi pótlék az előre eltervezett időpontban, vagyis 2016. augusztus 1-én lesz kiutalva az érintett családoknak.

Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !

A szeptemberben esedékes családi pótlék kiutalása jóval előbb történik a megszokottnál, a kormányhivatalok gondoskodnak róla, hogy minden családhoz megérkezzen a 2. családi pótlék még az iskolakezdés előtt, megkönnyítve annak anyagi terheit! Pontos dátumot még nem tudtak mondani a kormányhivatalnál sem, hogy napra pontosa minikor érkezik a 2. családi pótlék augusztusban, de az biztos, hogy megérkezik az iskolakezdés előtt minden családhoz, ugyanígy a GYED is!

A családi pótlék családtámogatási ellátás, amelyre jogszabályban meghatározott személyek (leggyakrabban szülők) szerezhetnek jogosultságot meghatározott életkorú, saját háztartásban nevelt gyermekükre tekintettel. A családi pótlék nem alanyi jogon jár, megállapítása iránt kérelmet kell előterjeszteni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A családi pótlék havi összegét az Országgyűlés évente határozza meg, a gyermekszám növekedésével a gyermekenkénti összeg emelkedik. Egyedülálló és beteg gyermeket nevelő személyek részére magasabb összegű családi pótlék állapítható meg a családtámogatási törvény feltételei szerint.

Az ügyintézés folyamata
A formanyomtatványt és az ahhoz csatolt, az igényelbíráláshoz szükséges jogszabályban meghatározott dokumentumokat a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán), illetve amennyiben a kérelmező munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, a kifizetőhelynél kell a kérelmet benyújtani, előterjeszthető továbbá a illetékes megyei kormányhivatal „Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is. A hatóság az igényelt ellátásról 21 napon belül dönt. A családi pótlék utalására havonta, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kerül sor.

Otthon Melege Program 2017 - Otthon Melege Program 2017 feltételek itt - Friss hírek

18 Comments on "Családi pótlék kifizetés dátumok postán 2016 – Duplán jön a családi pótlék augusztusban!"

 1. Tisztelt cím! Érdeklődni szeretnék hogy valóban igaz-e a hir hogy augusztusban dupla családi lesz? És hogy szeptemberben is lesz családi? Üdv: Farkasné

  • Laufer Alida | 2016-08-19 at 17:14 | Válasz

   Csak a szeptemberi jön előbb ezért lesz augusztusban 2 szer!A 13 havit meg külön kell igényelni!

 2. Sütő Tímea | 2015-08-01 at 10:19 | Válasz

  Üdv a 2. családi ill a 13.havi cspt igényelni kell én komlón élek de még pécs volt ahol igényelve lett a sima csp válaszukat köszönöm egy gyermekét egyed0ül nevelö munkanélküli anya nehéz sorsban.

 3. banka attiláné | 2015-08-01 at 15:46 | Válasz

  nem tudom hogy most el higgyem vagy ne higgyem mert már volt ilyen 2002 ben is akkor utalták 2 szer a családit ha ezz komoly akkor nagy segitség lesz mindenkinek akinek most megy a gyermeke isibe

 4. Összességében nem kapunk többet.

 5. Hoffmann Éva | 2015-08-01 at 21:58 | Válasz

  Szeptemberben meg nem lesz semmi.

  • Tünde Váradi | 2015-08-03 at 06:57 | Válasz

   Nem lesz dupla a csaladi csak hamarabb küldik a megszokottnàl,utàma meg sok embernek nem lesz semmije

 6. Emberek! Tényleg ennyire nem tudtok értelmezni??? Azért lesz augusztusban dupla családi, mert a szeptemberi augusztus végén már ki lesz utalva.

 7. Ha valaki figyelmesebben elolvassa akkor igaz hogy augusztusban 2 családit utalnak ki de a második a szeptemberi lesz.Szoval szeptemberben nem kapunk családit!

 8. MOST AKOR MI AZ IGAZ MINDENKI MOND MINDENT VALASZOLNÁNAK KÖSZÖNÖM.

 9. JONAPOT SZERETNÉM TUDNI IGAZ-E HOGY DUPLA CSALÁDI LESZ KÖSZÖNÖM ELÖRE IS VÁLASZÁT

 10. Gazdig Márton | 2015-08-03 at 20:51 | Válasz

  Kedves előttem hozzászólok! Utánajártam a dupla családi pótléknak de csak azon személyek kapják meg akik súlyos fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, illetve gyermekét egyedül nevelő szülő. Egészséges gyermekkel illetve házaspárok nem kapnak duplán csak a fentebb leírt szempontoknak megfelelő személyek. Inkább sokan örüljenek neki, hogy nem kapnak(ha értik mire gondolok)

 11. nem duplán jön hanem a szeptemberben esedékes családi pótlék érkezik előbb az az szeptembere nem kapunk . az egy kicsit félre érthető hogy “Duplán Jön A Családi Pótlék Augusztusban!” mert azt is érthetik az emberek hogy augusztusban dupla lesz és szeptemberben is megkapják a családi pótlékot. de nem így van sajnos. A szeptemberi családi pótlékot még augusztusban kapjuk meg . de szeptemberben nem kapunk semmit!!

 12. ki talalta ki ezt a hujeséget ???? mar 10 eve nem emelnek semmit csak orban viktor emeli sajat magat egyre magasabbra de bezzeg mikor sajat maguknak kiutalgattak tobb miliardokat miert nem ultek belole 1 napotsem deha mi tarozunk az allam fele 1000ft tal leultetnek dejol kormanyozi az orszagunkat orban viktorka…a millionyi a éjhezo gyermekeket ki tamogatja???? vagy kiket érdekel???? de ot kellene megkerdezni menyibe kerul egy kilos kenyer ???? mert meg azt sem tudja megmondani mert meg a boltban jarasra is kulon csicskája van s kerdem en akiek 7 vagy 8 gyermekevan annak eleg 1 kenyer??? mert mindenkit a kormany 1 kalap ala vett mert romak vagyunk mi nem megiszuk mert megeszuk akkor miert van az hogy 1 honapra aza nyomorult 16.000 ft csaladi potlek kenyerre is kevès

  egy nagy csalados anyuka

 13. Farkas Magdolna | 2016-01-27 at 17:01 | Válasz

  Kedves hozzá szolok én is de írok hogy egyedül ne velem a lányom és én se kaptam 3 havi csépét lehet hogy azét mert kap árvaságit kérdezném én KOSZI !!!!!!!!!!!!

 14. Alfás Stifi | 2016-08-02 at 06:08 | Válasz

  Tisztelt hölgyeim és uraim. Sokan ki van akadva hogy nem lesz Szeptemberben családi pótlék utalás mert Augusztus 28.-an utálják, szerintem az a pár nap hogy hamarabb jön nem oszt nem szoroz. De viszont egy kis segítség (Még ha Fidesz) nem hajlandó emelni a családi pótlékon…

  • Kedves Alfás Stifi!
   Én úgy értesültem, hogy 08.26-án érkezik az előre hozott szeptemberi családi pótlék…. 08.28.-a vasárnap!!! sajnos van akinek oszt és szoroz….. 🙁 bár 13h-kor még sehol semmi…

 15. Én nem kaptam meg a folyósítást tartósan beteg súlyosan fogyatékos gyermekem után rendszerhiba miatt nem érkezett meg a mai napig az ellátás! Folyószámlás vagyok, azt a választ kaptam talán pénteken!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Tartalom védett !!