Csok kérdések-válaszok >>> Csok (Szocpol) igénylés feltételei 2017/2018

Csok kérdések-válaszok >>> Csok (Szocpol) igénylés feltételei 2017/2018

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A család.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan körüljárt példákkal.

Folytatjuk a CSOK-kérdések és a rájuk adott szakértői válaszokról szóló sorozatunkat. Ezúttal több, röviden megválaszolható, azonban fontos kérdést is bemutatunk, a válaszokkal együtt.

  1. kérdés:

Szeretnék használt házat venni CSOK igénylése mellett, két gyermekkel. A kérdésem, hogy a CSOK igénylésnél számít-e, hogy az ingatlan teljes területe három helyrajzi számon van? A ház maga kettőn, az udvar pedig egy harmadikon. Befolyásolja ez a jogosultságomat?

  1. válasz:  

Ha mind a három ingatlan – a három helyrajzi szám –  az Ön, illetve az kedvezményben érintettek nevén van, akkor a helyrajzi számoknak nincs jelentősége.

  1. kérdés:

Orvosszakértői szakvélemény szerint véglegesen rokkanttá váltam. Családom még nincs, szüleim lakásában élek, bár édesanyám már nincs velünk. Szeretnék lakástámogatást felvenni. Van erre bármilyen lehetőségem?

  1. válasz:  

A CSOK-rendszerben sajnos nincs, mert a családi otthonteremtési kedvezmény csak meglévő vagy előre vállalt gyermekek után vehető igénybe. Amennyiben a későbbiek folyamán családot alapít, jogosulttá válik erre a támogatásra.

  1. kérdés:

Három gyermekem van és építkezem. Azt szeretném tudni, hogy a 10 milliós kamattámogatott hitel folyósítása hogyan történik. A 10+10 milliós támogatásra számítok, amelyből a teljes építkezés költsége – 20 millió forint – fedezhető. Az eddigi tájékoztatás alapján a 10 milliós hitel előre is kiutalható, sőt a bankoknál is ezt mondták. Azonban úgy értesültünk, hogy a rendelet módosítása miatt ez már nem járható út. Így viszont – mivel a telekvásárlás után az önerőnk elfogyott – nem tudjuk folytatni az építkezést. Feleslegesen költöttem milliókat?

  1. válasz:  

A kamattámogatott hitelnek sajnos csak egy része utalható előre. A hitel többi része a CSOK-hoz hasonlóan készültségi fok arányosan fizethető ki, utólag.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019 - OMP - Otthon Melege Program 2019 - Minimálbér-2019 - Csok-2019 - Családi adókedvezmény 2019

Be the first to comment on "Csok kérdések-válaszok >>> Csok (Szocpol) igénylés feltételei 2017/2018"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!