Családtámogatási ellátások 2017 – jó hír családoknak – 2017-től bővülnek a családtámogatások!

Családtámogatási ellátások 2017 >>>> bővülnek a családtámogatások és több pénz jár mindenkinek!

Szuper hír családoknak – 2017-től bővülnek a családtámogatások!Változik a családtámogatás 2017-től

Az Emmi szerint a jövő évi költségvetés nyertesei is a családok, hiszen bővülnek a támogatások, és jelentősen nőnek a családi kedvezmények.

A közleményben azt írták: a jövő évi költségvetés 1743 milliárd forintot tervez “a családok számára és a gyermekek nevelésére”, ez 14,3 százalékkal magasabb az idei összegnél. Hozzátették, hogy bővül a kétgyermekes családok családi adókedvezménye és nőnek a családi otthonteremtési kedvezményre fordítható források is.

Az államtitkárság közölte, a szülőket is támogatják a gyermekjóléti programokon keresztül. Idén szeptembertől a negyedik, jövő ősztől pedig az ötödik évfolyamos diákok szüleinek sem kell már fizetniük az iskolai tankönyvekért. Több jut a gyermekek intézményes étkeztetésre is: a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget, 74 milliárd forintot biztosít erre a jövő évi költségvetés. Tovább bővülnek a bölcsődei helyek, 2017-től pedig – a jogszabályban rögzített feltételek mellett – a korábbinál több településen lesz elérhető a bölcsődei ellátás.

A Nemzeti Tehetség Program évről évre jelentős forrásokkal támogatja a fiatal tehetségek felismerését, tehetségük kibontakoztatását – tették hozzá.
Utaltak arra, az ENSZ egy 2012-es határozatban jelölte ki a szülők nemzetközi napjának június elsejét, azzal a céllal, hogy elismerje a szülők munkáját. Több magyar szervezet, köztük a Szülők Háza Alapítvány és a Magyar Női Unió is kezdeményezte, hogy Magyarország is lépjen be az ünnepet hivatalosan is megtartó országok sorába.

A közlemény szerint a szülők nemzetközi napjához kapcsolódóan a Szülők Háza Alapítvány, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és további öt családsegítő szervezet vasárnapra egész napos családi programot hirdetett, amelyhez az államtitkárság is csatlakozik.

A szülői szervezetekkel (egyszülős, nagycsaládos, fogyatékos gyermeket nevelő, nevelőszülős és örökbefogadó családokkal) együttműködésben, első alkalommal megszervezett szülők ünnepe arról szól, hogy ezen a napon minél több, a szülőket segítő, a szülők testi és lelki egészségét, boldogulását támogató szolgáltató szervezet és cég kínáljon ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat.

Kapcsolódó cikk :

Emelnék a családi pótlékot

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

1 Comment on "Családtámogatási ellátások 2017 – jó hír családoknak – 2017-től bővülnek a családtámogatások!"

  1. Kérdezem én az egy gyerek az nem gyerek?Azt nem kell támogatni????Azért mert mi nem szüljük nyakra főre a gyerekeket ,nekünk semmi nem jár?Mert nem akarjuk hogy az állam nevelje,etesse és tanitassa a gyereket ezért csak egy gyereket vállalunk ,ezért nekünk semmit nem emelnek?

Leave a comment

error: Tartalom védett !!