Cigi, dohány árak 2017! – “Hatósági áras” lett a cigaretta, a Nav mondja meg az árakat!

Cigi, dohány árak 2017! – “Hatósági áras” lett a cigaretta, a Nav mondja meg az árakat!

A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánytermékek adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár. A cigarettákat így csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lehet értékesíteni.

Az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat. A NAV által közzétett árak hatályba lépésének napja – függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap – hétfő vagy csütörtök lehet. Ezeket a kiskereskedelmi eladási árakat az ár alkalmazhatóságának kezdőnapját megelőző munkanapon – hétfői hatályba lépés esetén péntek, csütörtöki hatályba lépés esetén szerda – 12 órától teszi közzé honlapján a NAV. A dohány termékek árát így a cigi árát is a Nav szabja meg 2017 Januártól, és akár hetente emelheti is!

Árváltozás esetén három különböző listát tesznek közzé. Az adott napon alkalmazható hatályos kiskereskedelmi eladási árak listáját a kiskereskedelmi forgalomban lévő valamennyi termékről, a kizárólag az árváltozással érintett termékek adatait tartalmazó listát, valamint a korábban közzétett adatok listáját, feltüntetve rajta azt, hogy a korábbi kiskereskedelmi eladási ár milyen végső időpontig alkalmazható – jelezte a NAV. Amennyiben nem történik árváltozás, az adott lista nem frissül.

A dohány-kiskereskedelmi ellátónak legkésőbb március 1-jéig még átadható kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójeggyel ellátott dohánygyártmány is, de április 1-jétől kizárólag zárjeggyel ellátott dohánygyártmány bocsátható forgalomba, amelyről a kiskereskedelmi eladási áron kívül lekerül a kiszerelés és az adómérték kód is. A szabályok a trafikosok esetében azt jelentik, hogy január 1-jétől előfordulhat a kiskereskedelmi forgalomban eladási árat tartalmazó adójeggyel, kiskereskedelmi eladási árat nem tartalmazó adójeggyel és 2017. április 1-jétől zárjeggyel ellátott dohánytermék is. (MTI)

Dohánygyártmányok kiskereskedelmi eladási ára

Tisztelt Ügyfeleink!

A jövedéki adótörvény és a dohánytörvény rendelkezései alapján ebben a menüpontban kerülnek közzétételre a dohánygyártmányok tekintetében 2017. január 1-jét követően alkalmazható kiskereskedelmi eladási árak listái.

A jogszabályi rendelkezések alapján az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat. Az állami adó- és vámhatóság által közzétett árak hatályba lépésének napja – függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap – hétfő vagy csütörtök lehet. A kiskereskedelmi eladási árakat az ár alkalmazhatóságának kezdőnapját megelőző munkanapon 12 órától teszi közzé az állami adó- és vámhatóság. A közzétett listák a gazdálkodók által megadott adatokon alapulnak.

A kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójegyes dohánygyártmányok továbbra is kizárólag az adójegyen feltüntetett áron értékesíthetőek, így azokat a lenti listák nem tartalmazzák.

Ebben a menüpontban a dohánygyártmányok tekintetében alkalmazható kiskereskedelmi eladási árak teljes listája érhető el. A fájl neve tartalmazza az alkalmazhatóság kezdő dátumát. (pl: „Alkalmazható dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak 2017. január 9-től.xlsx”) *

*A közzététel napján 12.00 órától a menüpontban elérhető az adott napon, valamint az azt követő napon alkalmazható kiskereskedelmi eladási árak listája. A közzététel napján 24.00 órakor a korábban alkalmazható kiskereskedelmi eladási árak listája törlésre kerül.)

Árváltozás esetén az alábbi három különböző lista kerül közzétételre, amelyek a címre kattintva érhetőek el:

Például : Multifilter Classic 20 szál 1,070ft

2017. január 9-től 2017.01.06.   <<< Árak

Alkalmazható dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak listája

Ebben a menüpontban a dohánygyártmányok tekintetében alkalmazható kiskereskedelmi eladási árak teljes listája érhető el. A fájl neve tartalmazza az alkalmazhatóság kezdő dátumát.

Kiskereskedelmi eladási ár változással érintett dohánygyártmányok listája

Ebben a menüpontban az adott napon kiskereskedelmi eladási ár változással érintett dohánygyártmányok listái érhetőek el 2017. január 1-jét követően.

2017. január 1-jét követően alkalmazott dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak listája

Az ebben a menüpontban elérhető táblázat tartalmaz minden 2017. január 1-jét követően érvényben lévő dohánygyártmányt és annak kiskereskedelmi eladási árait, függetlenül attól, hogy az adott termék és kiskereskedelmi eladási ár még érvényben van-e.

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019

1 Comment on "Cigi, dohány árak 2017! – “Hatósági áras” lett a cigaretta, a Nav mondja meg az árakat!"

  1. Ezek komolyan nem normâlisak.
    Nem irigylem a trafikosokat. Ezek befonjâk a hajukat a sok agybeteg törvènytől!

Leave a comment

error: Tartalom védett !!