BÉREMELÉS 2018: KOMOLY BÉREMELÉST JELENTETTEK BE 2018. JANUÁR 1-TŐL!

BÉREMELÉS 2018: KOMOLY BÉREMELÉST JELENTETTEK BE 2018. JANUÁR 1-TŐL!

A büdzsé a munkahelyteremtésre. családok támogatására és a biztonságra fordít kiemelt figyelmet – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten. Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy több területnek jut többletforrás.

Dömötör Csaba hozzátette: a kormány újabb lépéseket tesz a teljes foglalkoztatottság érdekében, a béremelési programokkal szeretnék elérni, hogy mindenkinek megérje dolgozni – mondta. Az előterjesztés alapján jövőre további 8 százalékkal nőnek a minimálbérek, 12 százalékkal a szakmunkás minimálbérek, ez utóbbiak duplájára emelkednek 2010-hez képest – sorolta. A piaci szférában a munkaadókat terhelő adók további csökkentése segítheti a béremelést.

Segítik a családokat, megerősítik a határvédelmet

Kitért arra, hogy a kétgyermekes családok havi adókedvezménye 35 ezer forintra nő, így évente 420 ezer forint lehet a kedvezmény az előterjesztés szerint. A fiatal házasok továbbra is számíthatnak adókedvezményre. A családtámogatások összege 2010-hez képest a duplájára nő – összegezte.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is kiemelt cél az ország biztonságának erősítése, a brutális manchesteri események is azt mutatják, továbbra is a tömeges, ellenőrizetlen migráció jelenti a legnagyobb biztonsági kockázatot, amit kezelni kell. A jövő évi költségvetésben minden szükséges forrás rendelkezésre áll majd határvédelemre, miközben folytatódik a fegyveres- és rendvédelmi életpályamodell, béremelési program. Ezeknek a lépéseknek a hátterét a stabil, erősödő gazdaság adja – húzta alá.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára arról beszélt, hogy idén az első negyedévben 4,1 százalékkal bővült a magyar gazdaság, jövőre 4 százalék fölött lesz a növekedés. Az államháztartás stabil, a költségvetési tervezetben szereplő fejlesztésekhez adottak a források.

Több pénz jut az oktatásra és az egészségügyre

Jövőre számos szakpolitikai területnek jut többletforrás, az oktatásnak 97 milliárd forinttal, az egészségügynek 217 milliárd forinttal több jut, mint az előző években. Az egészségügynek jutó többletből elsősorban népegészségügyi programokra, szakellátás fejlesztésére, gazdálkodás optimalizálására, az alap- és védőnői ellátás megerősítésére költenek.

A nyugdíjakra, családtámogatásra, szociális területre 287 milliárd forinttal több jut. Külön kiemelte az otthonteremtési programot, amelyre 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Gazdaságfejlesztésre 205 milliárd forint, rendvédelemre és a közbiztonság megerősítésére 83 milliárd forinttal járulnak hozzá a költségvetésből.

Hozzátette: tovább folytatódnak az adócsökkentések, ezek közül a halhús áfájának 5 százalékra csökkentését, az éttermi szolgáltatások áfájának 18-ról 5 százalékra csökkentését, és az internet áfájának csökkentését emelte ki.

Megszűnik a segélyalapú gazdaság

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy mindezekből jól látszik, hogy a segélyalapú gazdaságot a munkaalapú gazdaság váltja föl, mindenkinek évről-évre jobban megéri dolgozni, ennek érdekében történnek a béremelések, és az ágazati fejlesztések. Az eddigi eredmények között kiemelte: a munkanélküliség 4,5 százalékra csökkent a 2010-es 11,4 százalékhoz képest, és a rendszerváltoztatás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most.

A termelékenység növelése érdekében a kkv-k részére indítanak majd programokat az Irinyi tervben. Kifejtette, a minimálbér és a garantált bérminimum jelentős emelkedése a magasabb kategóriában keresők fizetését is nyomja felfelé. A gazdasági fejlődést, a béremeléseket hitelfelvétel nélkül, saját erejéből valósítja meg az ország.

Kapcsolódó cikk: Minimálbér emelés 2018

Otthon Melege Program 2018 - Hírközpont - Friss hírek - Infrashape - Hírek 2019 - OMP - Otthon Melege Program 2019 - Minimálbér-2019 - Csok-2019 - Családi adókedvezmény 2019

Be the first to comment on "BÉREMELÉS 2018: KOMOLY BÉREMELÉST JELENTETTEK BE 2018. JANUÁR 1-TŐL!"

Leave a comment

error: Tartalom védett !!